ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσια παρουσίαση των θέσεων του Νέου Αριστερού Ρεύματος στον Βόλο

δημόσια-παρουσίαση-των-θέσεων-του-νέο-221860

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα Μ του πανεπιστημιακού συγκροτήματος “Παπαστράτος” (Θόλος) το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την κομμουνιστική απελευθέρωση καλεί τους φίλους του στην ανοιχτή παρουσίαση των θέσεων της πολιτικής του Επιτροπής εν όψη του 4ου συνεδρίου του που θα γίνει στην Αθήνα το τριήμερο 1-2-3 Δεκέμβρη.

Ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Δραγανίγος.

Ενόψει της εκδήλωσης από Περιφερειακή Επιτροπή του ΝΑΡ, σε ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής: “Σε μία περίοδο που οι αστικές δυνάμεις εξαπολύουν μια στρατηγικού τύπου επίθεση στην εργαζόμενη πλειοψηφία, ο δρόμος για το σπάσιμο των δεσμών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και μια νέα αφήγηση για μια απελευθερωτική κομμουνιστική κοινωνία, αποτελεί ανάγκη, αλλά και δυνατότητα που γεννάτε τόσο από τις σύγχρονες συνθήκες πάλης, όσο και από τις πολύπλευρες δυνατότητες της σημερινής εργαζόμενης πλειοψηφίας και των επιτευγμάτων της.

Επιχειρούμε να βγάλουμε από τον κομμουνισμό της εποχής μας τη σκόνη του εκφυλισμού του από τα καθεστώτα του “υπαρκτού σοσιαλισμού”, αλλά και την αντικομμουνιστική τρομοκρατική εκστρατεία του κεφαλαίου, δίνοντάς του το απελευθερωτικό περιεχόμενο που του αντιστοιχεί και ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες.

Μέσα από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζουμε τους στόχους της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, της επανάστασης και της πορείας θεμελίωσης μιας άλλης κοινωνίας με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στόχοι που για εμάς αποτελούν το μονόδρομο για να μη ζήσουμε σαν δούλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.

Στόχοι που απαιτούν μια βαθιά συζήτηση για το πώς θα οργανώνεται η κοινωνική πλειοψηφία στις μάχες του κινήματος, συγκροτώντας το αντικαπιταλιστικό μέτωπο και το κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, προκειμένου τελικά να διεκδικήσει και να κατακτήσει το τιμόνι της κοινωνίας και της παραγωγής, όχι ως ένας άλλος διαχειριστής, αλλά ως δημιουργός ενός άλλου κόσμου.

Όλα αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα συζήτησης του 4ου συνεδρίου του ΝΑΡ, που μέσω αυτού φιλοδοξούμε να προσφέρουμε αποτελεσματικά στην εξέλιξη της πάλης στη χώρα μας και διεθνώς, για μια στρατηγική ανασυγκρότηση που θα βγάλει τις δυνάμεις της εργασίας νικητές στην πάλη με την αστική πολιτική και κυριαρχία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου