ΤΟΠΙΚΑ

Εργασία και Σαββατοκύριακα ζητά ο ΕΦΚΑ

εργασία-και-σαββατοκύριακα-ζητά-ο-εφκ-222190

Εργασία τα Σαββατοκύριακα ζητά ο ΕΦΚΑ για έκδοση συντάξεων.Tρέχουν και δεν φτάνουν οι 14 υπάλληλοι στο παράρτημα του Βόλου, που έχουν να εξυπηρετήσουν όλους τους εν δυνάμει συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήσεις περιμένοντας να σφραγίσουν την έξοδό τους από τον εργασιακό βίο.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Τέσσερα Σαββατοκύριακα συνεχούς εργασίας μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου ζητά η διοίκηση του ΕΦΚΑ από τους υπαλλήλους για να πετύχουν τον στόχο της έκδοσης των καθυστερούμενων συνταξιοδοτικών αποφάσεων, που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ) αντιδρούν στη νέα «παραίνεση» και καλούν το προσωπικό να αγνοήσει την προτροπή της διοίκησης, που διατυπώθηκε με νέα επιστολή προς τους εργαζόμενους το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής.

«Η έκδοση του μέγιστου δυνατού αριθμού αποφάσεων συνταξιοδότησης γίνεται εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας, και όχι με τη μέσω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της ελαστικοποίησης του ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού», σημείωναν χθες οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στον Βόλο όταν ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι 14 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στον Βόλο, που είναι επιφορτισμένοι με την έκδοση των συντάξεων, παραμένουν στην εργασία τους μέχρι και τις 6 το απόγευμα, χωρίς φυσικά να πληρώνονται υπερωρίες.

Χάρη σε αυτήν την υπερπροσπάθεια, μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκολλήσει περισσότερες από 300 οριστικές αποφάσεις συντάξεων, που αφορούσαν σε αιτήσεις που είχαν γίνει από τις αρχές του 2017 για ασφαλισμένους σε έναν μόνο ασφαλιστικό φορέα, και για τις οποίες μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι ελάμβαναν μόνο το ποσό της προσωρινής σύνταξης.

Προς διεκπεραίωση ωστόσο παραμένουν αρκετές συντάξεις οι οποίες προέρχονται από διαδοχική ασφάλιση και για τις οποίες οι αρχικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί το 2016, καθώς η διαδικασία παραμένει χρονοβόρα και παρατηρούνται ασάφειες στις σχετικές εγκυκλίους, οι οποίες εξειδικεύουν ανά περίπτωση τους όρους και τις προϋποθέσεις κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Σημειώνεται πως οι αποφάσεις του ΕΦΚΑ για τις νέες συντάξεις στην πλειοψηφία τους εκδίδονται με μειώσεις μέχρι και 30%, σε σχέση με τα ποσά που θα είχαν οι συνταξιούχοι χωρίς την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, πριν δηλαδή το Μάιο του 2016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου