ΤΟΠΙΚΑ

Ενσταση για τη συμμετοχή στις εκλογές τριών υποψηφίων του Αρ. Μπασδάνη

ενσταση-για-τη-συμμετοχή-στις-εκλογές-222384

Εληξε χθες η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των υποψηφίων για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Η εκλογική επιτροπή αναμένεται να εξετάσει σήμερα το περιεχόμενό τους. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρομάχη Μουτσινά, δήλωσε ότι σήμερα θα ενημερωθεί και για το σύνολο των ενστάσεων. Ανάμεσα σε αυτές πάντως είναι και η αναφορά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Ελένης Δοδούδη, κατά τριών υποψηφίων του Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Συγκεκριμένα, η κ. Δοδούδη κατέθεσε χθες στην Εκλογική Επιτροπή την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε αναφορά της τον Οκτώβριο κατά των υποψηφίων συμβούλων Φίλιππου Σαμαλέκου, Κωνσταντίνου Μπουρλή και Αποστόλη Πούλιου. Οι εν λόγω υποψήφιοι, οι οποίοι είναι μέλη του νυν Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και ξανακατεβαίνουν στις εκλογές, σύμφωνα με την κ. Δοδούδη απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου τουλάχιστον έξι συνεχόμενες φορές μέσα στο 2014.

Γι’ αυτό τον λόγο, επισημαίνει η ίδια, δεν έχουν δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιοι, καθώς το απαγορεύει η επιμελητηριακή νομοθεσία. Η κ. Δοδούδη επισημαίνει ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε στην αναφορά της, ότι λόγω των εκλογών αρμόδια για να αποφασίσει εάν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές οι εν λόγω υποψήφιοι, είναι η Εκλογική Επιτροπή.

Η ίδια λέει ότι και το 2015 είχε διαμαρτυρηθεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και το είχε κάνει θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, όμως η απάντηση του κ. Μπασδάνη ήταν ότι δεν είχε προκύψει ζήτημα απαρτίας, καθώς τα επίμαχα Διοικητικά Συμβούλια είχαν συνεδριάσει κανονικά παρά τις απουσίες. Παρά την επιμονή της, επισημαίνει, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας δεν εφάρμοσε την επιμελητηριακή νομοθεσία, καθώς δεν προχώρησε σε διαπιστωτική πράξη ως όφειλε.

Η ίδια επανέρχεται τώρα στο θέμα καθώς ενημερώθηκε ότι τα εν λόγω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι εκ νέου υποψήφιοι για τις εκλογές. «Επαναστατώ γιατί τα εν λόγω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ενδιαφέρονταν για τις συνεδριάσεις. Γιατί να είναι εκ νέου υποψήφιοι και να μην είναι κάποιοι άλλοι υποψήφιοι στις θέσεις τους;» αναρωτιέται.

Να επισημανθεί ότι η κ. Δοδούδη επέδωσε στην Εκλογική Επιτροπή την απόφαση του υπουργείου και αναμένει την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής. Η ίδια δεν είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου