ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη δύο Βολιωτών για διακίνηση ναρκωτικών

καταδίκη-δύο-βολιωτών-για-διακίνηση-ν-222899

Πούλησαν ναρκωτικά σε αστυνομικό που υποδύθηκε τον ενδιαφερόμενο. Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο Βολιώτες ηλικίας 33 και 34 ετών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Εις βάρος του δεύτερου κατηγορούμενου, του 34χρονου, επέβαλε επιπλέον ποινή ενός έτους για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δίκη αφορούσε σε περιστατικό που συνέβη τον Ιούλιο του 2014. Μετά από πληροφορίες που είχαν έρθει σε γνώση της Αστυνομίας, αστυνομικός υποδύθηκε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους καταδικασθέντες προκειμένου να αγοράσει ναρκωτικά.

Το ραντεβού κλείστηκε σε χώρο στάθμευσης στη Λαρίσης στις 21 Ιουλίου, όπου οι καταδικασθέντες παρουσιάστηκαν όντως και δέχτηκαν να παραλάβουν σε προσημειωμένα -όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων- χαρτονομίσματα το ποσό των 200 ευρώ, προκειμένου να παραδώσουν μία ποσότητα κάνναβης βάρους 2,55 γραμμαρίων και μία ποσότητα ηρωίνης βάρους 3,73 γραμμαρίων.

Τότε, αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν διακριτικά κινήθηκαν και συνέλαβαν τους καταδικασθέντες. Ακολούθησαν έρευνες και οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω στον έναν εκ των συλληφθέντων ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Προχθές στο δικαστήριο ήταν παρόντες και δύο κατηγορούμενοι. Απολογούμενοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, όμως ισχυρίστηκαν ότι σήμερα είναι καθαροί από ναρκωτικά. Σχετικά με την πράξη της οπλοκατοχής ο 34χρονος είπε ότι το πτυσσόμενο μαχαίρι ήταν στη σέλα από μηχανάκι που ανήκε σε εργαζόμενο επιχείρησης και ότι δεν ήταν δικό του.

Μετά τη δίκη οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου