ΤΟΠΙΚΑ

Συστάσεις της Εισαγγελίας για την Καραμπατζάκη

συστάσεις-της-εισαγγελίας-για-την-καρ-222926

Συστάσεις για ηρεμία απηύθυνε σήμερα η Εισαγγελία Βόλου για το θέμα του έργου στην Καραμπατζάκη, μετά την νέα ένταση που προκλήθηκε το πρωί όταν μηχανήματα του Δήμου πήγαν στον παρόχθιο δρόμο του Κραυσίδωνα για να συνεχίσουν τις εργασίες.

Στα Δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν τόσο στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όσο και πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που αντιδρούν στην κατασκευή του έργου.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, κ. Καντά, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε πως μέχρι την έκδοση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη νομιμότητα ή μη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή του έργου, οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά, ενώ επιπλέον εκκρεμεί και η εξέταση δικαστικών προσφυγών. Ωστόσο, συνέστησε για άλλη μία φορά ηρεμία και στις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, το πρωί, προκλήθηκε νέα ένταση σήμερα το πρωί στην οδό Καραμπατζάκη μεταξύ πολιτών και στελεχών της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Πολίτες που αντιτίθενται στην υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης της οδού Καραμπατζάκη βρίσκονταν εκεί από νωρίς το πρωί, ώστε εάν εμφανιστούν συνεργεία του Δήμου να τα αποτρέψουν από το να εργαστούν.

Μετά τις 8 το πρωί, μηχανήματα του Δήμου πήγαν στην Καραμπατζάκη και ξεκίνησαν τις εργασίες. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις πολιτών και δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας οι εργασίες σταμάτησαν, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία.

Δήμος Βόλου: “Επεσαν οι μάσκες”

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Επεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις όλων αυτών που δηλητηριάζουν το κλίμα και δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη μετά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Βόλου, κ. Καντά, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων κατοίκων της οδού Καραμπατζάκη και εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ολες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής κρίθηκε ότι είναι ΝΟΜΙΜΕΣ και από την Εισαγγελία δόθηκε το πράσινο φως για συνέχιση των εργασιών και γι αυτό καλούμε τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης των γνωστών πολιτικών απατεώνων και των «μπαχαλάκηδων», που εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα.

Προειδοποιούμε όλους όσοι σχεδιάζουν τη συνέχιση της παρεμπόδισης του Δημοτικού έργου να μην το πράξουν, γιατί θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου.

Η Δημοτική Αρχή εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και διαβούλευσης, ακόμα και χθες παρουσίασε αναλυτικά τους σχεδιασμούς της για την περιοχή, αλλά συνάντησε την αρνητική στάση της ομάδας που μάχεται για τα προσωπικά της συμφέροντα και αντιμάχεται τα συμφέροντα της πόλης. Σε καμία περίπτωση, και ας το συνειδητοποιήσουν, δεν πρόκειται να αποστούμε του προγραμματισμού μας και να επιτρέψουμε την ύπαρξη διαχωριστικών γραμμών – συμβόλων, όπως το τμήμα αυτό της Καραμπατζάκη, που και την πόλη διχοτομούν και την κοινωνία διαχωρίζουν, σε πατρίκιους και πληβείους.

Αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η προάσπιση και η προώθηση του δημοσίου συμφέροντος, απέναντι σε οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την πόλη και τους πολίτες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου