ΤΟΠΙΚΑ

Πίτμπουλ κατασπάραξε γάτα στο κέντρο του Βόλου

πίτμπουλ-κατασπάραξε-γάτα-στο-κέντρο-223600

Σκηνές φρίκης χθες στο κέντρο της πόλης. Στην Τ. Οικονομάκη στο ύψος της Γκλαβάνη, γύρω στις 10 το πρωί ένας μεγαλόσωμος σκύλος ράτσας πίτμπουλ, ο οποίος μάλιστα συνοδευόταν από τον ιδιοκτήτη του, δάγκωσε από το λαιμό μία γάτα και δεν την άφηνε από τα δόντια του.

Διερχόμενοι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν ότι θα σκοτώσει τη γάτα. Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι βγήκαν από τα μαγαζιά. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου προσπάθησε να σταματήσει το πίτμπουλ, αλλά μάταια.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Σε δευτερόλεπτα η γάτα άρχισε να αιμορραγεί και λίγο αργότερα ψυχορραγούσε. Ο σκύλος την άφησε από τα δόντια του, όταν πλέον το άμοιρο ζώο είχε ξεψυχήσει.

Τότε, προς έκπληξη όλων, ο ιδιοκτήτης του σκύλου άρχισε να απομακρύνεται από το σημείο με το πίτμπουλ σαν να μη συνέβη τίποτα, όπως περιέγραψαν μάρτυρες του περιστατικού.

Η κ. Αναστασία Χαραλαμπίδου είπε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι φώναξε τον ιδιοκτήτη του σκύλου να γυρίσει πίσω. «Τι θες να κάνω τώρα», φέρεται να απάντησε εκείνος και άρχισε να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας.

Μία άλλη εργαζόμενη, η Χαρούλα Πασιούδη, του φώναξε τότε ότι δεν έχει δικαίωμα να φύγει μετά από το επεισόδιο.

Ζώα, όπως τα πίτμπουλ, δεν μπορούν να κυκλοφορούν έξω χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας. Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θωμάς Κλημόπουλος, που ήταν μάρτυρας του περιστατικού, ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν είχε μεριμνήσει να βάλει φίμωτρο στον σκύλο.

«Αυτό το επεισόδιο θα μπορούσε να συμβεί και με ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα πίτμπουλ έχουν πολύ γερά σαγόνια και γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή.

«Ήταν πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη. Το πίτμπουλ άρπαξε το γατί από τον λαιμό και δεν το άφηνε», ανέφερε ο ίδιος.

Ολοι στα γύρω καταστήματα χθες το πρωί ήταν αναστατωμένοι. Η γάτα που ξεψύχησε ήταν αδέσποτη και περίοικοι και επαγγελματίες είχαν αναλάβει τη σίτισή της.

Η κ. Γεωργία Ταμπακολόγου δήλωσε ότι βρισκόταν στη γειτονιά εδώ και περίπου μία εβδομάδα. «Ηταν εξοικειωμένο ζώο» ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε συγκλονισμένη από το περιστατικό. Η ίδια άκουσε τον κόσμο να φωνάζει και έτρεξε από το βιβλιοπωλείο όπου εργάζεται για να δει τι συμβαίνει. Δεν περίμενε, όμως, όπως είπε, κάτι τόσο τραγικό.

Επαγγελματίες έβαλαν τη γάτα σε ένα χάρτινο κουτί προσδοκώντας να επανέλθει, αλλά μάταια

Κανένας από τους μάρτυρες του περιστατικού δεν μπορεί να φανταστεί τι θα συνέβαινε αν το άγριο ζώο είχε πιάσει με τα κοφτερά του δόντια ένα παιδί. Το πίτμπουλ εξεδήλωσε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά.

Η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Κόσμος και Φύση», Φλωρίκα Τσιρογιάννη, επισήμανε ότι για το περιστατικό φέρει καθαρά ευθύνη ο ιδιοκτήτης του σκύλου. «Όφειλε να έχει εκπαιδεύσει το ζώο και να το τιθασεύσει. Τα ζώα επιτρέπεται να φορούν φίμωτρο μόνο σε εκθέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου