ΤΟΠΙΚΑ

Καθείρξεις για τους πυροβολισμούς εναντίον του Μανώλη Καραμανλάκη

καθείρξεις-για-τους-πυροβολισμούς-εν-224333

Νέες καθείρξεις για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που συνέβη το 2013 στον Βόλο σε βάρος του 41χρονου πρωταθλητή του Body Building Μανώλη Καραμανλάκη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε χθες τον 31χρονο που πυροβόλησε τον πρωταθλητή, σε κάθειρξη δεκαπέντε χρόνων και έξι μηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Έκρινε ένοχο και τον 37χρονο αδερφό του ως απλό συνεργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον καταδίκασε σε κάθειρξη εφτά ετών και έξι μηνών, και σε χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ενέμεινε επί της ουσίας στην πρωτόδικη απόφαση. Διατήρησε τις καθείρξεις και διαφοροποιήθηκε μόνο στην κατηγορία που βάρυνε τον ένα εκ των δύο καταδικασθέντων για τα ναρκωτικά, για τα οποία έπαυσε τη δίωξη σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε τον Μανώλη Καραμανλάκη ο οποίος υπέστη σημαντικά προβλήματα με την υγεία του. Μετά το μακελειό είχε νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο συνέβη μετά από καβγά που είχε ο παθών με τον 31χρονο καταδικασθέντα.

Μετά από διαφορά για εμπορική συναλλαγή, ο 31χρονος επέστρεψε στο κατάστημα με είδη sports και fitness, του 41χρονου στην οδό Αναλήψεως, και με μακρύκανη κυνηγετική καραμπίνα τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, προκαλώντας του βαρύτατα τραύματα. Ο 37χρονος αδερφός του δράστη κρίθηκε από το δικαστήριο ότι ήταν απλός συνεργός στο μακελειό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου