ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικό συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη

μαθητικό-συνέδριο-για-τον-παπαδιαμάν-224804

Μαθητικό συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Σοφίας Κανταράκη, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ02, Ιουλία Κανδήλα και Ηρακλή Τσιάμαλο και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας. «Ο Παπαδιαμάντης διαλέγεται με τους Μαθητές», είναι το θέμα του συνεδρίου που γίνεται με αφορμή το γεγονός ότι ο Παπαδιαμάντης σήμερα, λιτός και ταυτόχρονα εξαιρετικά διεισδυτικός τόσο στον βίο όσο και στο έργο του, παραμένει επίκαιρος και διαχρονικός όσο ποτέ, γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με κοινωνικά μηνύματα τη μαθητιώσα νεολαία μας, αλλά και την τοπική κοινωνία, ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν αναγνωστικό δίαυλο με το έργο του.

Σκοποί του μαθητικού συνεδρίου είναι η βιωματική προσέγγιση των μαθητών με τον συντοπίτη μας πεζογράφο, η ανάδειξη της παιδαγωγικής διάστασης του έργου του, η επικαιροποίηση των κοινωνικών μηνυμάτων του.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα αναπτυχθεί σε συνεδρίες και θα αφορά διάφορες θεματικές ενότητες μέσα από όλο το έργο, όπως: Σκιάθος: φυσιολατρικές προσεγγίσεις, Άνθρωποι και ήθη, Θρησκεία και εκφάνσεις της στην καθημερινότητα, Παπαδιαμάντης και γλώσσα, Ο Παπαδιαμάντης και η επίδραση του στην τέχνη (ζωγράφοι-ποιητές), Η Μουσική και τα ηχοτοπία στο έργο του, Η σχολική πραγματικότητα στον Παπαδιαμάντη

Το συνέδριο προβλέπεται να διεξαχθεί αρχές Μαΐου 2018. Το συνέδριο θα τιμήσουν και θα στηρίξουν με την παρουσία τους η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών, τα ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας, το Μουσείο Παπαδιαμάντη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος», επιστημονικοί φορείς και τοπικοί σύλλογοι του νομού μας.

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό στην τοπική κοινωνία και θα μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου