ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν σε εκδήλωση έφεδροι αξιωματικοί

τιμήθηκαν-σε-εκδήλωση-έφεδροι-αξιωμα-224833

Τιμητική εκδήλωση – ημερίδα διοργάνωσε με επιτυχία η 1η Στρατιά αφιερωμένη στο έτος Εφέδρων – Εθνοφυλάκων, στις 18 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στη Λάρισα.

Καλεσμένοι στην ημερίδα ήταν έφεδροι αξιωματικοί των ΣΕΑΝ από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, καθώς και εθνοφύλακες από τη Μακεδονία. Από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Καραδήμας, Βασίλειος Σιαφάκας, Μαργαρίτης Δουμουσιάρης και Απόστολος Παπαποστόλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της ημερίδας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της 1ης Στρατιάς, Εφεδροι Αξιωματικοί και Εθνοφύλακες.

Η ημερίδα ξεκίνησε με ομιλία του Συνταγματάρχη (ΠΖ) Σπυρίδωνα Παπαθανασίου. Στη συνέχεια ο Αντισυνταγματάρχης (ΜΧ) Γεώργιος Γιαννουλάτος ανέπτυξε το θέμα «Εφεδροι εθνοφύλακες ήρωες στους αγώνες του έθνους». Τον λόγο πήρε κατόπιν ο Εφεδρος Λοχαγός (ΠΖ) του ΤΕΘ Καστοριάς με θέμα «Η Εθνοφυλακή μέσα από τα μάτια ενός Εθνοφύλακα».

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ομιλητές ήταν ο Διοικητής του ΤΕΘ Δικαίων Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Βίκτωρας Βαϊκόπουλος και ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Κωνσταντίνος Κωτάκος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας Απ. Βερέμης, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις βελτίωσης του θεσμού του Εφέδρου Αξιωματικού, εκ μέρους όλων των προέδρων των ΣΕΑΝ Θεσσαλίας, προτάσεις τις οποίες είχαν επεξεργαστεί πολύ μεθοδικά, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, όλοι οι πρόεδροι με τα Δ.Σ. των ΣΕΑΝ Θεσσαλίας πολύ καιρό πριν και τα εξέθεσαν στην ημερίδα αυτή για να μπορέσει στη συνέχεια η 1η Στρατιά να τα καταγράψει και να ενημερώσει την ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Ακολούθησαν βραβεύσεις από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Δημ. Ζερβάκη, σε εφέδρους αξιωματικούς των ΣΕΑΝ της Θεσσαλίας και Εθνοφυλάκων.

Από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας βραβεύτηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ. Τ/χης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Καραδήμας, ο Εφ. Υπολοχαγός (ΠΖ) Μαργαρίτης Δουμουσιάρης και ο Εφ. Υπολοχαγός (ΠΒ) Απόστολος Παπαποστόλου. Στη συνέχεια ακολούθησε παράθεση γεύματος από την 1η Στρατιά προς τους βραβευθέντες εφ. αξιωματικούς και εθνοφύλακες στη Λ.Α.Φ. Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου