ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση ναυτοπροσκόπων για τον φάρο του λιμενοβραχίονα

πρόταση-ναυτοπροσκόπων-για-τον-φάρο-τ-224864

Εκκληση προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ, Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, να συμπεριλάβει στο όλο έργο της αποκατάστασης του άκρου του λιμενοβραχίονα έναν φάρο αντάξιο της ιστορικής πόλης του Βόλου, κατέθεσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου.

Συγκεκριμένα, οι ναυτοπρόσκοποι ζητούν την τοποθέτηση ενός φάρου λευκού κτιστού ίσως πιο ψηλού από την υπάρχουσα απλή σιδηροκατασκευή, ένα αντίγραφο όμορφων φάρων που υπάρχουν σε πολλά λιμάνια και βραχονησίδες της επικράτειας.

«Αν είναι τόσο δαπανηρή μια τέτοια κατασκευή ας γίνει με κομμάτια στρατζαριστής χονδρής λαμαρίνας σε σχήμα κόλουρου κώνου ή κυλίνδρου με όμορφη απόληξη και το πράσινο φως στην κορυφή να σηματοδοτεί» αναφέρουν.

Οι ναυτοπρόσκοποι επισημαίνουν ότι μια τέτοια κατασκευή θα ήταν σήμα κατατεθέν του λιμανιού που το επισκέπτονται δεκάδες κρουαζιερόπλοια, άλλα πλοία και πολλά σκάφη αναψυχής κάθε χρόνο.

«Έτσι εμείς οι θαλασσινοί ναυτοπρόσκοποι με τις βάρκες μας, οι ιστιοπλόοι με τα σκάφη τους οι ψαράδες που μπαινοβγαίνουν απ’ το σημείο εκείνο, αλλά και οι αμέτρητοι περιπατητές του κορδονιού όπως είναι γνωστό, θα το χαίρονται και θα το καμαρώνουν το έργο σας αυτό» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου