ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο για το 33ο Δημοτικού Σχολείου Βόλου

βραβείο-για-το-33ο-δημοτικού-σχολείου-βό-224930

Δύο χέρια δεμένα. Στο ένα η φράση «ανθρώπινα δικαιώματα» και στο άλλο η λέξη «ελευθερία». Ανάμεσά τους, ένα περιστέρι που δίνει το μήνυμα της ελευθερίας. Και στο βάθος ένα χωριό που υποφέρει και το φορτηγό της Unicef που σπεύδει σε βοήθεια. Αυτό ήταν το θέμα της αφίσας που δημιούργησαν οι μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων και που βραβεύτηκε σε διαγωνισμό της UNICEF.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε χθες στη Στοά Βιβλίου στην Αθήνα. Στο σχολείο απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο «Ν. Αναλυτής», το οποίο παρέλαβαν ο προϊστάμενος και ο δάσκαλος του σχολείου, κ.κ. Θανάσης Καραγιάννης και Κώστας Καραδήμας αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, βραβεύεται για δεύτερη φορά σε διαγωνισμό της Unicef (η πρώτη ήταν πριν από δύο χρόνια).

Η αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές

Η Unicef, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, προσκαλεί τα παιδιά να γράψουν και να ζωγραφίσουν για τα δικαιώματά τους.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό έλαβε μέρος για τέταρτη φορά το σχολείο. Όπως εξηγεί ο κ. Καραγιάννης, το σχολείο πέρυσι ασχολήθηκε με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο πλαίσιο δράσης της Ελληνικής Θερινής Ακαδημίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ως εκπρόσωπος της Θεσσαλίας και ανάμεσα σε 13 σχολεία απ’ όλη τη χώρα συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Σπέτσες, όπου οι εκπαιδευτικοί μυήθηκαν στο πώς να κάνουν μάθημα στο σχολείο με τους μαθητές τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 33ο Δ.Σ. συνεργάστηκε με την ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα θέμα ευαίσθητο στο συγκεκριμένο σχολείο, οι μαθητές του οποίου στερούνται το βασικό αγαθό της ελευθερίας. Επιστέγασμα του προγράμματος ήταν το περσινό βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και μαζί η αφίσα με την οποία οι μαθητές έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό της UNICEF.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το δεύτερο βραβείο μας, που τιμά τόσο εμάς όσο και τα παιδιά. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, γιατί βλέπουμε θετικά αποτελέσματα», σχολίασε ο κ. Καραγιάννης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου