ΤΟΠΙΚΑ

Πολυσήμαντος ο ρόλος των ένστολων

πολυσήμαντος-ο-ρόλος-των-ένστολων-225560

Σημαντικός και πολυδιάστατος είναι ο ρόλος και η προσφορά των ενόπλων δυνάμεων, σε καιρό ειρήνης και πολέμου, όπως υπογραμμίστηκε χθες με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ημέρα τιμήθηκε με τη δέουσα επισημότητα στον Βόλο, παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και αποστράτων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις αντλούν τη δύναμή τους από τον ελληνικό λαό, είναι δίπλα στον ελληνικό λαό, έτοιμες να τον βοηθήσουν σε οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί. Διττός ο ρόλος τους και στην ειρήνη και στον πόλεμο» όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, Διοικητής της Ταξιαρχίας πεζοναυτών και ανώτερος διοικητής Φρουράς Βόλου.

Ο Διοικητής της Φρουράς Βόλου ευχαρίστησε τον λαό της Μαγνησίας «γιατί είναι δίπλα μας, για τον σεβασμό, και την εκτίμηση την οποία αντλούμε κάθε φορά που είμαστε έξω από τα στρατόπεδά μας. Η Μαγνησία έχει δύο από τους καλύτερους σχηματισμούς του ελληνικού στρατού. Η δύναμη είναι στη Μαγνησία».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων περιελάμβανε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια ομιλία της αντιπεριφερειάρχου, Δωροθέας Κολυνδρίνη, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. «Είναι αυτοί που τρέχουν στους πληγέντες, στους πλημμυροπαθείς, στους σεισμόπληκτους και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, πέρα από τον αμυντικό και προστατευτικό τους ρόλο. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει όλοι να ενσκήψουμε και να προσπαθήσουμε να έχουμε ως άξονα μας, το να παραμένουν στον βωμό που τους ανήκει», υπογράμμισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη «θαυμαστή σύμπλευση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού στο πέρασμα των αιώνων», ενώ τόνισε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας και των συμφερόντων της χώρας». Στη διάρκεια της ομιλίας της, σημείωσε, εξάλλου, ότι: «Οποτε στο τιμόνι της χώρας βρέθηκαν ηγεσίες που ενδιαφέρθηκαν για το στράτευμα, η χώρα πέτυχε νίκες, υλοποίησε εθνικούς στόχους, απελευθέρωσε αλύτρωτα εδάφη και πληθυσμούς».

Κλείνοντας, η κ. Κολυνδρίνη χαρακτήρισε «διαχρονικό θεματοφύλακα της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας» τις Ενοπλες Δυνάμεις, υπενθυμίζοντας ότι «η αποστολή τους εκτείνεται και πέραν των συνόρων».

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου από τις αρχές της πόλης. Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και τουρισμού, Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, ενώ παραβρέθηκαν εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί, τιμώντας τη σημαντική γιορτή, που είναι διττής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου