ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Φώφη Γενημματά

ψήφος-εμπιστοσύνης-στη-φώφη-γενημματ-226173

Σε … περίπατο εξελίχτηκε τελικά ο δεύτερος γύρος για τη Φώφη Γεννηματά στη Μαγνησία, με ποσοστά επιτυχίας υψηλότερα από το πανελλαδικό της εκλογής της στο τιμόνι της Κεντροαριστεράς.

Η καθαρή και άνετη νίκη με 61,5%, στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγέτη στην Κεντροαριστερά, ήρθε και επιβεβαίωσε το σαφές προβάδισμα που είχε από την αρχή της προεκλογικής κούρσας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη στην περιοχή της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Παρά το γεγονός ότι σε σχέση με τον πρώτο γύρο η συμμετοχή ήταν μειωμένη σε ένα ποσοστό 20% περίπου, οι ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο είχαν επιλέξει την κ. Γεννηματά, επαναβεβαίωσαν την περασμένη Κυριακή την προτίμησή τους στο πρόσωπό της.

Μάλιστα η κ. Γεννηματά πήρε σχεδόν το διπλάσιο αριθμό ψήφων από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη σε όλο τον νομό. Συνολικά η κ. Γεννηματά έλαβε 1.315 ψηφοδέλτια και ποσοστό 61,5%, έναντι 791 ψηφοδελτίων που έλαβε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στις κάλπες βρέθηκαν και 31 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. Στις κάλπες συγκεντρωτικά συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών 2.137 άτομα, με τη συμμετοχή να αγγίζει το 73% σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, οπότε και ψήφισαν 2.889 άτομα.

Τόσο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα όσο και στην περιφέρεια η κ. Γεννηματά ήταν πρώτη σε ψήφους, εκτός από την Σκιάθο που οι δύο μονομάχοι ισοψήφησαν με 27 ψήφους, και στη Σκόπελο και στη Ζαγορά που ο κ. Ν. Ανδρουλάκης προηγήθηκε. Ενδεικτικά επισημαίνεται πως σε Αλμυρό, Στεφανοβίκειο, Τρίκερι και Ν. Αγχίαλο η διαφορά της με τον κ. Ανδρουλάκη ξεπέρασε το 50%.

Στο εκλογικό κέντρο του Βόλου στο Εργατικό Κέντρο προσήλθαν 985 ψηφοφόροι έναντι 1.314 της προηγούμενης Κυριακής, δηλαδή περίπου το 75%, ενώ στο εκλογικό κέντρο της Ν. Ιωνίας 269 ψηφοφόροι έναντι 357 της προηγούμενης Κυριακής.

Στις κάλπες σε Βόλο και Ν. Ιωνία, η Φώφη Γεννηματά έλαβε συνολικά 725 ψήφους, έναντι 520 που συγκέντρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στον πρώτο γύρο η κ. Γεννηματά στα ίδια εκλογικά κέντρα είχε λάβει συνολικά 679 ψήφους έναντι 364 ψηφοδελτίων που είχε πάρει ο Ν. Ανδρουλάκης.

Καθαρή νίκη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία

Σε επίπεδο Θεσσαλίας, στο δεύτερο γύρο των εκλογών ψήφισαν 9.800 πολίτες. Η κ. Φώφη Γεννηματά πήρε ποσοστό 64% στη Λάρισα απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη που πήρε 36% ενώ η συμμετοχή κινήθηκε στο 77,5 %. Συνολικά ψήφισαν 3.288 άτομα.

Στον νομό Τρικάλων ψήφισαν 2.807 άτομα την περασμένη Κυριακή έναντι 3.700 αντιστοίχως στον πρώτο γύρο. Η Φώφη Γεννηματά ήταν πρώτη όπως επίσης και στον νομό Καρδίτσας όπου συγκέντρωσε 1.035 ψήφους έναντι 605 του Νίκου Ανδρουλάκη. Συνολικά ψήφισαν 1.651 πολίτες, ενώ η συμμετοχή στον δεύτερο και τελευταίο γύρο για την ανάδειξη της προέδρου ανήλθε στο 81% στην Καρδίτσα. Περισσότεροι από 9.200 ψήφισαν στη Θεσσαλία για τον πρόεδρο της Κεντροαριστεράς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου