ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

χέρι-βοήθειας-στους-πλημμυροπαθείς-226298

Κύμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης εκδηλώνεται από κάθε γωνιά της Μαγνησίας για τους πληγέντες της Μάνδρας Αττικής, οι οποίοι βίωσαν καταστάσεις βιβλικής καταστροφής, όταν η συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Φορείς και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν χέρι βοήθειας στην περιοχή που μετράει τις πληγές της και τον πόνο της απώλειας ανθρώπινων ζωών, ενώ παράλληλα το Γηροκομείο Βόλου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του σε μοναχικούς ανθρώπους που έχουν βρεθεί πλέον στον δρόμο, χάνοντας όλα τα υπάρχοντά τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πρωτοβουλίες που προηγήθηκαν είναι η απαρχή μιας τεράστιας ανθρωπιστικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε γωνιά της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος, επικοινώνησε άμεσα με τους φορείς της πληγείσας περιοχής και τους ενημέρωσε ότι το Γηροκομείο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει φιλοξενία σε πληγέντες ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι μόνοι στη ζωή και είναι πλέον άστεγοι, μετά την επέλαση του καταστροφικού τσουνάμι που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του. Ο ίδιος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι έχει δοθεί το πράσινο φως, προκειμένου να ενταχθούν στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος, άνθρωποι που ανήκουν στους πληγέντες της καταστροφικής πλημμύρας.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος βρίσκεται, εξάλλου, σε ετοιμότητα, προκειμένου να αποστείλει είδη ρουχισμού στη Μάνδρα Αττικής. Οπως επεσήμανε ο Πρωτοσύγκελος της τοπικής Εκκλησίας, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης «είμαστε σε επικοινωνία με τη Μητρόπολη Μεγάρων. Υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά μας και μόλις παραστεί ανάγκη, θα αποστείλουμε είδη πρώτης ανάγκης από την τράπεζα ρουχισμού της Μητρόπολης».

Στην κατεύθυνση της αποστολής φαρμακευτικού υλικού βρίσκονται οι υπεύθυνοι του κοινωνικού φαρμακείου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Μητρόπολης Δημητριάδος, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Ματσιώλη, να συντονίζει τη διαδικασία αποστολής φαρμακευτικού υλικού στις πληγείσες περιοχές. «Εχουμε συγκεντρώσει φάρμακα και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους φορείς της πληγείσας περιοχής. Είμαστε εν τη γενέσει της διαμόρφωσης της συγκεκριμένης εθελοντικής προσφοράς και έχουμε εικόνα των αναγκών που υπάρχουν. Υπάρχει ανάγκη από αντι-υπερτασικά, φάρμακα για παιδιά κ.ά.» επεσήμανε ο κ. Ματσιώλης.

Πρόταση αποστολής βοήθειας στους πληγέντες της Μάνδρας θα θέσει, εξάλλου, υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, η οποία τονίζει από την πλευρά της ότι: «Μπορούμε να στείλουμε ρουχισμό και τρόφιμα, τα οποία θα συγκεντρώσουν εθελοντές με τη συνδρομή του δήμου».

Σε ετοιμότητα βρίσκεται, παράλληλα, και η Κουζίνα Αλληλεγγύης, για την αποστολή ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων. «Σε επικοινωνία που είχαμε με τοπικούς φορείς, μας ενημέρωσαν ότι πολλοί κάτοικοι της Μάνδρας φιλοξενούνται σε ξενώνες, ξενοδοχεία και σε σπίτια γνωστών, λόγω της καταστροφής που έχει σημειωθεί στα σπίτια τους. Κατά συνέπεια, δεν έχουν πρακτικά τη δυνατότητα να έχουν πολλά πράγματα μαζί τους, επί του παρόντος, τουλάχιστον. Οι υπεύθυνοι έχουν κρατήσει το τηλέφωνό μας και θα μας ενημερώσουν έγκαιρα, για τον χρόνο αποστολής των ειδών που έχουμε συγκεντρώσει» υπογραμμίζει η Αγγελική Ιωαννίτη.

Ανακοίνωση εξέδωσε, τέλος, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σκιάθου, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία ότι συγκεντρώθηκε μικρή βοήθεια με ρουχισμό τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από μέλη της βάσης ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για τους πληγέντες στη Μάνδρα Αττικής, τα οποία εστάλησαν χθες στους πλημμυροπαθείς, ενώ το κύμα συμπαράστασης ενισχύεται από παντού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου