ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδεύτρια σκύλων με ταλέντο εντυπωσίασε στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο»

εκπαιδεύτρια-σκύλων-με-ταλέντο-εντυπ-228317

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της εκπαιδεύτριας σκύλων Αννας Ντμιτρένκο στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του ΣΚΑΙ «Ελλάδα έχεις ταλέντο», καθώς απέσπασε τους επαίνους των κριτών και το «πράσινο φως» προκειμένου να συμμετάσχει στον επόμενο γύρο. Η 29χρονη εκπαιδεύτρια σκύλων, η οποία ζει και εργάζεται στον Βόλο, αναπτύσσει πολύ έντονη δραστηριότητα, και παρουσίασε στο πανελλήνιο τις δυνατότητες επικοινωνίας που αναπτύσσονται με χορευτικά βήματα και καλή διάθεση.

Η 29χρονη εκπαιδεύτρια σκύλων είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Λεπίδα, εργάζεται παράλληλα σε τοπική επιχείρηση, και αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στον χώρο εκπαίδευσης που δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του συζύγου της, Αργύρη Λεπίδα.

Η ίδια σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα στη Ρωσία, τη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, και γνώρισε τον σύζυγό της στο διάστημα κατά το οποίο εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής μας. Ο λόγος που την ώθησε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση σκύλων είναι το έντονο φιλοζωικό πνεύμα που τη διακρίνει από την παιδική της ηλικία.

«Οι Βολιώτες μας φέρνουν σκυλιά για να τα εκπαιδεύσουμε, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει ο άνθρωπος να έχει σωστή εκπαίδευση, για να καταλάβει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στον σκύλο. Ο σκύλος έχει τα δικά του αισθήματα, τον δικό του χαρακτήρα και τις ανάγκες του, οπότε πρέπει πρώτα να αντιληφθεί ο άνθρωπος πώς πρέπει να χειρίζεται τον σκύλο του, για να έχει σωστή επικοινωνία και να εκπαιδεύσει σωστά το κατοικίδιό του», αναφέρει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις επεκτείνονται και στο σχολικό περιβάλλον, προκειμένου να μυηθούν οι μαθητές στις αξίες της ζωοφιλίας από μικρή ηλικία. «Πηγαίνουμε στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία, και γενικά όπου μας καλούν να μιλήσουμε» προσθέτει.

Δηλώνει χαρούμενη για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ενώ όπως υπογραμμίζει, συμμετέχει στον διαγωνισμό ταλέντων γιατί «ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι ο σκύλος είναι ζώο συντροφιάς και χρειάζεται συντροφιά και επικοινωνία με τον άνθρωπο. Κάνοντας χορευτικά βήματα, ο σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί και να αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας με τον άνθρωπο. Ήθελα να δώσω έμπνευση στους ανθρώπους για να εκπαιδεύσουν τον σκύλο τους με ευχάριστο τρόπο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου