ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

36o Ράλλυ Κένταυρος, ο Μεγάλος Τελικός του Κυπέλλου Ασφάλτου

36o-ράλλυ-κένταυρος-ο-μεγάλος-τελικός-το-228619

Το Ράλλυ Κένταυρος, πέραν της σημαντικής του ιστορίας στους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, για το 2017 απέκτησε έναν ακόμη τίτλο: επιλέχθηκε να είναι ο τελικός του φετινού Κυπέλλου Ασφάλτου. Στις 2 & 3 Δεκεμβρίου, σε μια διαφορετική εποχή από τα συνηθισμένα η όμορφη παραθαλάσσια πόλη του Βόλου αναμένεται να υποδεχθεί όλους τους πρωταγωνιστές του Κυπέλλου και με πεδίο μάχης ειδικές διαδρομές που φημίζονται στο μυθικό βουνό των Κενταύρων και όχι μόνο, να αναδείξει τον Κυπελλούχο! Έτσι λοιπόν, όπως πάντα ξέρει, η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου θα προσφέρει σε αγωνιζόμενους, χορηγούς και θεατές έναν συναρπαστικό αγώνα, με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων. Ο φετινός αγώνας έχει σχεδιαστικά την ίδια δομή με παλαιότερες διοργανώσεις, είναι ευέλικτος, οικονομικός, ανταγωνιστικός, ποιοτικός και προπάντων ασφαλής, στην πανέμορφη τοποθεσία του Πηλίου.

Ο Τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα γίνει στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το πρωί από τις 10:00 έως τις 12:00 και εν συνεχεία στις 13:30 έως τις 15:30, για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Shakedown σε μια διαδρομή πολύ κοντά, στις παρυφές του Άνω Βόλου, την Κουκουράβα, μήκους 2,7 χλμ., στην οποία τα πληρώματα θα έχουν τη δυνατότητα να «στήσουν» τα αγωνιστικά σε συνθήκες αγώνα. Το τέλος της μέρας, θα τους βρει όλους στην αγαπημένη τοποθεσία του Βόλου, την παραλία, όπου εκεί οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σε ένα μαγευτικό περιβάλλον όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης στις 19:00.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές και οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 9:30 το πρωί, με την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου από το Βόλο και στη συνέχεια τη διεξαγωγή της 1ης ειδικής διαδρομής «Αλυκόπετρα», εν συνεχεία το απαιτητικό «Καράβωμα» και κλείσιμο με την ειδική του «Κισσού», η οποία στο 2ο σκέλος θα είναι και η Power Stage του αγώνα, χαρίζοντας έξτρα βαθμούς στους διεκδικητές του τίτλου.

Ενδιάμεσο σέρβις θα διεξαχθεί στα Parking του Χιονοδρομικού κέντρου Αγριόλευκες. Το αρχηγείο του Ράλλυ Κένταυρος θα βρίσκεται στην πόλη του Βόλου, στο Ξενοδοχείο Park, ενώ ο τερματισμός θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 3/12 στις 14:10 στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Αρωγός των διοργανώσεων της Λέσχης αλλά και του φετινού αγώνα για ακόμη μια φορά η AEGEAN ΚΑΡΑΛΗΣ. Το Ράλλυ Κένταυρος 2017 τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕ Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

ερτ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου