ΤΟΠΙΚΑ

Ρούχα σε άπορους μαθητές

ρούχα-σε-άπορους-μαθητές-230787

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 11 Νοεμβρίου, για τέταρτη φορά, μια πολύ ανθρώπινη και ευαίσθητη εκδήλωση, κατόπιν συνεργασίας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου, Νέας Ιωνίας και του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου και την άδεια της διεύθυνσης και του συλλόγου των δασκάλων του σχολείου, δόθηκε η δυνατότητα στις δεκάδες άπορες οικογένειες των μαθητών του σχολείου να προσέλθουν στην αίθουσα εκδηλώσεων -όπου οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου» είχαν εκθέσει μία μεγάλη ποσότητα ειδών ένδυσης, υπόδησης κ.ά.- για να παραλάβουν τα αναγκαία χειμερινά ενδύματα για τα παιδιά τους.

Εθελοντές δάσκαλοι και γονείς, με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου, Αναστάσιο Γούκο, βοήθησαν στη διανομή των ενδυμάτων που προσέφερε το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, το οποίο λειτουργεί ως παράρτημα του «Εσταυρωμένου».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τον Τάσο Γούκο, τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου, και όλους τους εκπαιδευτικούς συνεργάτες του για την ομόφωνη απόφασή τους να πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά και αυτή η εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Παράλληλα δηλώνει πως έχει τη διάθεση και την επιθυμία να βοηθήσει και άλλες οικογένειες μαθητών, συνεργαζόμενο μ’ όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας. Όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν με την τοπική Εκκλησία, μπορούν να καλέσουν τον «Εσταυρωμένο» και ο σύλλογος θα ανταποκριθεί άμεσα. Σημαντική είναι, τέλος, η συνδρομή των εθελοντών του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Θουκυδίδου 10, έναντι του ΙΚΑ Βόλου) για την προθυμία και τους κόπους τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου