ΤΟΠΙΚΑ

Αναψαν τα αίματα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

αναψαν-τα-αίματα-στο-επιμελητήριο-μαγ-231528

Ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών μεταξύ Αρ. Μπασδάνη και Τρ. Πλαστάρα. Χθες με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Μπασδάνη «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» με επικεφαλής υποψήφιο πρόεδρο τον κ. Τρ. Πλαστάρα, αφήνοντας αιχμές κατά υποψηφίων του συνδυασμού ότι «έχουν μουτζουρωμένο ποινικό μητρώο».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», ήταν η απάντηση εκ μέρους της «Μαγνησίας 2025». Ο κ. Πλαστάρας τις προηγούμενες μέρες είχε παρουσιάσει στους υποψηφίους του τον οδικό χάρτη των αξόνων του συνδυασμού τους, της «Μαγνησίας 2025», και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είχε μεταξύ άλλων επισημάνει ότι «μόνο η θετική απάντηση και στάση αποτελεί λύση στα σημερινά αδιέξοδα. Η ηθική στο επιχειρείν, η συλλογική έκφραση και η χρηστή διοίκηση είναι το διακύβευμα της προσπάθειάς μας».

Στη δημόσια αντιπαράθεση των δύο παρατάξεων μπήκε «σφήνα» ο τρίτος συνδυασμός «Επιχειρώ Μεταφέρω Αναπτύσσω» που με ανακοίνωσή του υπόσχεται προς τα μέλη του Επιμελητηρίου «πως ποτέ δεν θα μπει στη “λογική της εκδίκησης”».

Πυρά από το «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα»

«Στην τελική ευθεία για τις επιμελητηριακές εκλογές, πραγματικά μένουμε εμβρόντητοι από το θράσος ορισμένων να κουνούν το δάκτυλο στην «απερχόμενη» διοίκηση (προσωπικές ψευδαισθήσεις Πλαστάρα) μιλώντας για ηθική στο επιχειρείν και αξιοπιστία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατά το Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα, σε μία εποχή που η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης έχει γονατίσει τον μικρομεσαίο -και όχι μόνο επαγγελματία-, που οι εκλογές θα διεξαχθούν με το 1/3 των ψηφοφόρων, καθώς ο επαγγελματίας δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε την ελάχιστη ετήσια συνδρομή (όρο που θέτει η επιμελητηριακή νομοθεσία) το διακύβευμα των εκλογών είναι «πώς ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα που μαστίζει σε καθημερινό επίπεδο την επιχειρηματικότητα και το βιος μας, και όχι πώς διχαστικά θα επιδοθούμε σε διαγωνισμό συνθημάτων και “ρητορικών” βεγγαλικών που μόνο στην εσωστρέφεια οδηγούν τον επιχειρηματικό κόσμο».

Μάλιστα, ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη χαρακτηρίζει «πρόκληση να μιλούν για ηθική ορισμένοι που ελέγχονται από την ίδια την επιχειρηματική κοινότητα».

Μεταξύ άλλων, το Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα αναφέρει ότι μόνο για ένα πράγμα είμαστε υπερήφανοι: «Στο γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιό μας μετέχουν επαγγελματίες που έχουν δώσει ήδη τις εξετάσεις τους στο επιχειρείν και έχουν επιβραβευθεί για την ηθική και δυναμική τους, γι’ αυτό και κατέχουν θέσεις ευθύνης μέσα από τα προεδρεία των σωματείων τους που έχουν εκλεγεί».

Η απάντηση από «Μαγνησία 2025»

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» απάντησαν συνεργάτες του κ. Τρύφωνα Πλαστάρα, εκ μέρους του συνδυασμού «Μαγνησία 2025». « Αυτοί που ευθύνονται για την απαξίωση του επιμελητηριακού θεσμού, δεν δικαιούνται να ομιλούν. Θα συνιστούσαμε στον κ. Μπασδάνη, αντί να κάνει υποδείξεις, να σιωπήσει διότι εκτίθεται. Λίγο αργά θυμήθηκε τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου και τα προβλήματά τους. Η απαξίωση του θεσμού φέρει την υπογραφή του. Ο κατήφορος όμως σταματάει ΕΔΩ. Στις 11 Δεκεμβρίου αλλάζουμε σελίδα», καταλήγει η απάντηση.

Η ανακοίνωση του κ. Σπ. Κοπάλη

Στη διαμάχη των δύο παρατάξεων παρενέβη χθες και ο τρίτος συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Κοπάλη, τονίζοντας: «Παρακολουθούμε “άφωνοι” την επικοινωνιακή “μάχη” των δυο επιμελητηριακών συνδυασμών, μια “μάχη” που έχει να κάνει με ποινικές διαδικασίες, απαγόρευση εξόδου από τη xώρα (;) και από την άλλη εκβιασμούς (;) τηλεφωνικές απειλές (;) και ένα σωρό άλλα τερτίπια στα όρια της ποινικής δικονομίας…

Ο συνδυασμός μας «Επιχειρώ Μεταφέρω Αναπτύσσω» υπόσχεται πως ποτέ δεν θα μπει στη «λογική της εκδίκησης» πολλώ δε μάλλον στην πρακτική άναρθρων κραυγών προκειμένου να ζητήσουμε την ψήφο των μελών του Επιμελητήριου Μαγνησίας. Έχουμε στόχο, σκοπό και πρόγραμμα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την «προστασία» τους -στο μέτρο που μπορούμε- από όλους αυτούς που σήμερα βλέπουνε τον επιχειρηματία τον βιοτέχνη και τον επαγγελματία , ως δουλοπάροικο. Όσο για τους άλλους δυο υποψήφιους συνδυασμούς, τους καλούμε γρήγορα να «συνέλθουν» εάν θέλουν, όπως εμείς, να έρθει ο επιχειρηματικός κόσμος να ψηφίσει στις επιμελητηριακές εκλογές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου