ΤΟΠΙΚΑ

Ε.Κ.Β.: «Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο σύμβολο»

ε-κ-β-το-πολυτεχνείο-παραμένει-επίκαι-232027

Αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνει η εκπαιδευτική κοινότητα αύριο Παρασκευή, για να τιμηθεί η φετινή 44η Επέτειος του ξεσηκωμού του ’73 και η θυσία των Ηρώων του Πολυτεχνείου, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου προς τους άλλους φορείς. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6μ.μ., στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Ο αγωνιστικός συμβολισμός της ηρωικής εξέγερσης», επισημαίνεται το ΕΚΒ στο κάλεσμά του, «είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος. Συμπίπτει με τη νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζόμενων (3η αξιολόγηση) και σηματοδοτεί την ανυποχώρητη ένταση του αγώνα μας, απέναντι σε μια άβουλη συγκυβέρνηση και στους δανειστές που την εξουσιάζουν για να περάσουν τα σκληρά μέτρα τους.

Εκατομμύρια Έλληνες εργαζόμενοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη μέγγενη των πιο σκληρών και ληστρικών οικονομικών μέτρων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχεται υπάκουα. Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, οι περικοπές των μισθών, το περίτεχνο πετσόκομμα των συντάξεων, η απαξίωση των Συλλογικών Συμβάσεων, το άρπαγμα των σπιτιών χάριν των τραπεζών και η επιχειρούμενη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι τα …αντιμνημονιακά επιτεύγματα της κυβέρνησης. Το ψεύτικο «κοινωνικό πρόσωπο» της οποίας, αποκαλύπτεται μέρα με την ημέρα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Τσίπρας με τα «ματωμένα απ’ τους ληστρικούς φόρους» κοινωνικά επιδόματα, που «μοιράζει»!

Σε όλα αυτά απαντάμε με τον αγώνα μας, έχοντας για φωτεινό σύμβολο και ορόσημο, το ζωντανό μήνυμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των φορέων θα γίνει, αύριο το πρωί στο Ηρώο (Παραλία), στις 12 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου