ΤΟΠΙΚΑ

Κατήγγειλαν δασκάλα για να την πλήξουν

κατήγγειλαν-δασκάλα-για-να-την-πλήξου-232470

Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι δασκάλα δημοτικού σχολείου του Βόλου προέτρεπε τις μαθήτριές της να αυτοδικούν και να χτυπούν τους συμμαθητές τους.

«Καμπάνα» από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου της Δευτέρας σε ζευγάρι Βολιωτών. Ο άνδρας ηλικίας 49 χρονών όπως και η σύζυγός του ηλικίας 46 ετών κρίθηκαν ένοχοι, ο μεν πρώτος για ψευδή καταμήνυση και η δεύτερη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή φυλάκισης 27 μηνών με τριετή αναστολή και με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο 49χρονος κατέθεσε στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 ψευδή αναφορά για τρίτο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, υπέβαλε αναφορά σε σχολική σύμβουλο της Α’ Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και στη διευθύντρια του επίμαχου δημοτικού σχολείου, με την οποία ανέφερε ότι η δασκάλα παρότρυνε τους μαθητές να χτυπούν συμμαθητές τους.

Την επόμενη μέρα η σύζυγός του ανέφερε, ανέπτυξε και υιοθέτησε πλήρως το περιεχόμενου του εν λόγω εγγράφου ενώπιον του συλλόγου διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου.

Με τις εν λόγω ενέργειές του ο 49χρονος κρίθηκε ότι εν γνώσει του προέβη στις ψευδείς καταγγελίες με στόχο να κινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος της δασκάλας και να πλήξει το επαγγελματικό της κύρος, ενώ η σύζυγός του κρίθηκε ότι έβλαψε την τιμή και την υπόληψη της εκπαιδευτικού, ενώ γνώριζε ότι το περιεχόμενο του εγγράφου δεν ήταν αληθές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου