ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο πρ. πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Δ. Στραγαλινός

απεβίωσε-ο-πρ-πρόεδρος-του-τεε-μαγνησί-235020

Απεβίωσε χθες Δευτέρα και κηδεύτηκε σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, σε ηλικία 74 ετών ο πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημοσθένης Στραγαλινός. Η νεκρώσιμη ακολουθία του τελέστηκε, από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

Διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού τμήματος κατά την περίοδο 1975 – 1978. Γεννήθηκε το 1943 στα Τρίκαλα Θεσσα­λίας και σπούδασε στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο (1961-66) Πολιτικός Μηχανικός

Μεταξύ των ετών 1987-89 παρακολούθησε σεμινάρια μάνα­τζμεντ και οργάνωσης επιχειρήσεων με την ΕΕΔΕ (υλοποίηση και πρακτική εφαρμογή στις επιχειρήσεις του το αντίστοιχο χρονικό διάστημα).

Η επαγγελματική του δραστηριότητα είχε ως εξής:

– Μεταξύ 1966-68 υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Μηχανικού στο Βόλο και στη Λάρισα (26 μήνες). Παράλληλα εκπόνησε μελέ­τες και ασχολήθηκε με έκδοση αδειών στο Βόλο.

– 1969-72: Ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός στο Βόλο (μελέτες, κατασκευές, ατομική επιχείρηση).

– 1972-81: Ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός στο Βόλο (μελέτες, κατασκευές, επι­χείρηση υπό μορφή Ο.Ε.).

– 1975-78: Πρόεδρος του Τμήματος Ν. Μαγνησίας του ΤΕΕ.

– 1981-90: Ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός στο Βόλο:

– Μελέτες πολιτικού μηχανικού.

– Έργα με την τεχνική εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. Ε’ Τάξεως γενικό στη Θεσ­σαλία, Εύβοια, Άμφισσα, Λευκάδα, Ευρυτανία, Γρεβενά, Βέροια.

– Βιομηχανική, εμπορική και κατασκευαστική δραστηριότητα με την ανώνυμη εται­ρεία μονωτικών πάνελς και προϊόντων πολυουρεθάνης ΜΕΛΙΣΣΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

– 1991-97: Στη Σαουδική Αραβία ως μηχανικός εργοταξίου και ελεγκτής ΟΧ.-Ο.Α. στην κυπριακή εταιρεία Ο&Ρ (Ιωάννου-Παρασκευαϊδης), σε μεγάλα οικιστικά προγράμ­ματα στο Riyand και έργα πολιτικού μηχανικού στην αεροπορική βάση του Dhahran).

-Στο Μπαχρέιν ως διευθυντής του τεχνικού γραφείου του εργοταξίου της θαλάσ­σιας γέφυρας Manama – Muharraq (τύπου Ρίου-Αντιρρίου) στην ελληνική εταιρεία ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ και επίσης, στο έργο κατασκευής λιμένος στο Ομάν στην πόλη Σαλάλα.

– 1998: Τεχνικός σύμβουλος στην αλυσίδα ξενοδοχείων ΑΚS Η0ΤΕl με έδρα Αθήνα και δραστηριότητα στην Αργολίδα (Πόρτο Χέλι) και Κρήτη (Ηράκλειο, Χερσόνησος).

– Τεχνικός σύμβουλος στην κατασκευαστική εταιρεία ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΛΟΥ Ο.Ε.

Η Δ.Ε. ΤΕΕ Μαγνησίας

Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του μέλους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Πολιτικού Μηχανικού, Δημοσθένη Στραγαλινού, προέδρου του τοπικού τμήματος η Διοικούσα Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.

2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία του.

3. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου