ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου

μαθητές-και-εκπαιδευτικοί-γιορτάζου-235107

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τιμούν μαθητές και εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας. Ηδη στα σχολεία προετοιμάζονται γιορτές για την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη 1973.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί ο κεντρικός εορτασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το Πολυτεχνείο.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Πορεία και εκδήλωση

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα πραγματοποιεί διαδήλωση, στις έξι το απόγευμα, της ερχόμενης Παρασκευής, από τη θόλο του κτιρίου Παπαστράτου.

Εξάλλου, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 7μ.μ., στην αίθουσα Μ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100χρονα της Ρώσικης Επανάστασης οργανώνοντας εκδήλωση στον Βόλο το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7μμ, στο Πανεπιστήμιο-Θόλος (αίθουσα Μ).

«Ανοίγουμε συντροφικά με όλη την Αριστερά, το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, τους αγωνιστές του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, τη συζήτηση πάνω στην πολύτιμη κληρονομιά της Οκτωβριανής Επανάστασης, ξεκαθαρίζοντας το ποια είναι η προοπτική για τους αγώνες μας σήμερα. Σε όλο τον κόσμο ξαναβγαίνουν κινήματα της εργατικής τάξης ενάντια στη λιτότητα και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στους φασίστες, τον ρατσισμό και τον σεξισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου