ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασμα Αγοραστού σε Καλτσογιάννη για αγωγή

αδειασμα-αγοραστού-σε-καλτσογιάννη-γ-235119

Σε… συνεργασία με τον περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρη Ιγγλέση προέτρεψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, Γιώργο Καλτσογιάννη, που υπέγραψε εξώδικο προς την «Κενταύρων Ορος» για απόδοση οφειλών στον Ορειβατικό Σύλλογο.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ρωτήθηκε για τον «εμφύλιο» που άνοιξε στην ομάδα πλειοψηφίας του και απάντησε ότι δεν υπάρχει πολιτικό θέμα. Όπως τόνισε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας όχι μόνο συντηρεί το Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά πληρώνει και ενοίκια, καταβάλλει και το ρεύμα, θέλει να υπάρχει ο Ορειβατικός Σύλλογος αλλά χρειάζεται να υπάρχει και μία συνεργασία.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε να λειτουργεί το Χιονοδρομικό επειδή ο Ορειβατικός Σύλλογος αδυνατεί να το κάνει αυτό. «Δεν κερδίζει τίποτα η Περιφέρεια» επισήμανε, και τόνισε ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού είναι προς όφελος όλων των ανθρώπων και κυρίως των ανθρώπων του Ορειβατικού.

Από την πλευρά του ο κ. Ιγγλέσης είπε ότι το θέμα μπορεί να λυθεί αν αποσυρθεί η αγωγή, ενώ ο κ. Καλτσογιάννης, ανταπάντησε ότι δεν υπάρχει καμία αγωγή…

Προσπερνώντας τους ισχυρισμούς Καλτσογιάννη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισήμανε περαιτέρω ότι πρόθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες λειτουργίας στο Χιονοδρομικό Κέντρο, και ενημέρωσε ότι έχει δώσει εντολή στις Υπηρεσίες ώστε την άνοιξη να λειτουργήσει και μία πλαστική πίστα.

Από την πλευρά του ο κ. Ιγγλέσης, παρότι σφόδρα ενοχλημένος, επισήμανε ότι τα οφειλόμενα χρήματα θα δοθούν στον Ορειβατικό Σύλλογο, αλλά αυτό θα γίνει όταν υπάρξει και η ανάλογη οικονομική δυνατότητα.

Πλήρη στήριξη στη θέση Ιγγλέση παρείχε ο κ. Αγοραστός.

«Κανονικά μέσα από αυτή τη διαδικασία συντηρούμε και τον Ορειβατικό». «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το θέμα. Το έχω εξηγήσει πολλές φορές. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα όταν τα φτιάχνεις όλα και πληρώνεις και ενοίκιο. Αν υπήρχαν τα χρήματα θα το κάναμε. Συμφωνούμε να τους δίνουμε ένα ενοίκιο για να λειτουργήσουν κι αυτοί. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι πρώτα πρέπει να πληρωθούν εκείνα τα χρήματα που οφείλονται σε ΙΚΑ ή εργαζόμενους, και μετά να πληρωθεί και ο Ορειβατικός. Εμείς βοηθάμε και τον Ορειβατικό» επανέλαβε ο κ. Αγοραστός με απόλυτη σαφήνεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου