ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο σε αριστούχο φοιτήτρια και μέλος του Λυκείου Ελληνίδων

βραβείο-σε-αριστούχο-φοιτήτρια-και-μέ-236672

Το Βραβείο εύφημης μνείας «Μαρίας Μαύρου – Γκέκου» απονεμήθηκε προχθές το βράδυ στην 18χρονη Βασιλική Οικονόμου, αριστούχο απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου και μέλος των χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, η οποία εισήχθη τρίτη στην Νομική Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 19.369 μόρια.

Το βραβείο απένειμε ο διαπρεπής Βολιώτης επιστήμονας Γιώργος Γκέκος, στη μνήμη της μητέρας του, τονίζοντας ότι οι καλές προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται. Κύριος σκοπός της αθλοθέτησης του συγκεκριμένου βραβείου είναι η προαγωγή της μόρφωσης και της έρευνας, ενώ όπως τόνισε ο κ. Γκέκος, οι μνήμες της παιδικής του ηλικίας είναι συνδεδεμένες με το σημαντικό έργο του Λυκείου, μέσω της δράσης που ανέπτυξε η μητέρα του και γι’ αυτό τον λόγο χορηγεί το χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ, που συνοδεύει το βραβείο.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, παρουσία πλήθους κόσμου, με την πρόεδρο του σωματείου, Μαρία Σπανού, να υπογραμμίζει την μεγάλη προσφορά της Μαρίας Μαύρου – Γκέκου, το όνομα της οποίας φέρει ο χώρος των παραδοσιακών εργαστηρίων, αλλά και το ήθος της βραβευθείσας, η οποία συμπορεύθηκε από μικρή ηλικία με τα βήματα της παράδοσης, ως μέλος της οικογένειας του Λυκείου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο οποίος υπογράμμισε το σημαντικό έργο του Λυκείου. Τον λόγο πήραν στη συνέχεια ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, η διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Αρετή Τζανετοπούλου, ο διευθυντής του 30ου δημοτικού Πασχάλης Δήμου, στα οποία φοίτησε η βραβευθείσα και η Αννα Κουτσελίνη, Εφορος και δασκάλα χορού στο Λύκειο Ελληνίδων του Βόλου. Οι ομιλητές σκιαγράφησαν την πορεία αριστείας της νεαρής φοιτήτριας, το ήθος και την ευγένειά της, την σημασία της ενθάρρυνσης των νεαρών παιδιών, σε δημιουργικούς δρόμους και τον καθοριστικό ρόλο των γονέων της, Ελπίδας και Θωμά Οικονόμου, οι οποίοι είναι φιλόλογοι.

Η Βασιλική Οικονόμου παρέλαβε εμφανώς συγκινημένη το βραβείο και δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αποτελεί τιμή για την ίδια η χορήγηση της συγκεκριμένης διάκρισης. «Είμαι περήφανη και πολύ χαρούμενη, γιατί ο συγκεκριμένος θεσμός βοηθάει τους νέους ανθρώπους να ανοίξουν τα φτερά τους» είπε. Παράλληλα προσέθεσε ότι η συμμετοχή στις χορευτικές ομάδες του Λυκείου, της προσέφερε «παιδεία, τις έννοιες του σεβασμού, του πνεύματος συνεργασίας, αξίες που ο κάθε νέος, τόνισε, πρέπει να έχει στη ζωή του». Για την ίδια ήταν «ευχάριστη έκπληξη» το συγκεκριμένο βραβείο κι όπως επεσήμανε, το δέχτηκε με χαρά, διότι είναι μια πρωτοβουλία που μαρτυρά ότι «υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των νέων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου