ΤΟΠΙΚΑ

Επιτροπή αγώνα συγκροτούν κάτοικοι στο Πουρί

επιτροπή-αγώνα-συγκροτούν-κάτοικοι-σ-237766

Για τα προβλήματα που δημιουργεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών

Στη συγκρότηση επιτροπής αγώνας προχωρούν οι κάτοικοι στο Πουρί, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στους ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμων εκτάσεων που εμφανίζονται ως δασικές.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, Δημήτρη – Μαρίνο Χιώτη, το 80% των κατοίκων της περιοχής, παρόλο που θίγεται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, δεν έχει προχωρήσει στην υποβολή αντιρρήσεων. «Για να καταθέσει κάποιος ένσταση θα πρέπει να διαθέσει ποσά από 500 έως και 2.500 ευρώ που στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν. Είμαστε αγανακτισμένοι. Εχουμε τίτλους ιδιοκτησίας, δηλώνουμε τα κτήματά μας στην εφορία, στο ΟΣΔΕ. Τα κτήματα τα βρήκαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας και καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Μας ζητάνε τίτλους από το 1945 ότι ήταν και τότε κτήμα, λίγο μετά τον πόλεμο», σχολίασε.

Για τους θιγόμενους στο Πουρί, τυχόν απώλεια των επιδοτήσεων ΟΣΔΕ δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα. «Ο κλήρος στην περιοχή μας είναι μικρός και οι επιδοτήσεις είναι πολύ χαμηλές», ανέφερε ο κ. Χιώτης. Το πρόβλημα είναι η απώλεια της περιουσίας τους.

Ηδη στην επιτροπή ενώνουν τις φωνές τους θιγόμενοι κάτοικοι. Το ερχόμενο Σάββατο 18 Νοεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέλευση για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, στις 7μ.μ., σε κατάστημα στη Ζαγορά.

Στη συνέλευση θα μιλήσει εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ένας δασολόγος, ένας τοπογράφος μηχανικός και ένας νομικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου