ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην Εύη Καρυδάκη

ψηφίσματα-συμπαράστασης-στην-εύη-καρ-238512

Από διοικητικούς Π.Θ., δασκάλους και «Μήτσο Παπαρήγα»

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην Εύη Καρυδάκη, γενική γραμματεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, σε βάρος της οποίας επιβλήθηκε από τον Δήμο Βόλου ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα επειδή έσκισε το κενό έντυπο αξιολόγησης, εξέδωσαν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Συνδικάτο Μετάλλου, «Μήτσος Παπαρήγας».

«Είναι γνωστό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεκάδες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και εκατοντάδες συνδικαλιστές έκαιγαν και έσκιζαν μαζικά τα φύλλα αξιολόγησης μπροστά στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε άλλα υπουργεία.

Το γεγονός ότι διώκεται για τη στάση της αυτή η Εύη Καρυδάκη συνιστά από μόνο του σκοπιμότητα στοχοποίησης και απαράδεκτη πράξη τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων στον Δήμο Βόλου.

Επί της ουσίας διώκεται γιατί είχε πει στη δημοτική αρχή του Βόλου ότι «Είμαι αντίθετη με την αξιολόγηση, τους νόμους και το κράτος σας», αναφέρει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε ψήφισμά του.

«Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου Μπέου – Θεοδώρου για «περικοπή μισθού 1 μήνα» είναι πράξη άθλια, τρομοκρατική και δε θα μείνει αναπάντητη. Η Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι υποθάλπει τέτοια φαινόμενα», επισημαίνει από την πλευρά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

«Διεκδικούμε να καταργηθεί ή να ακυρωθεί η διάταξη περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς Δημοσίων Υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας» πολύ περισσότερο όταν αφορά την άσκηση της για λόγους συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας, όπως και όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της αξιολόγησης», τονίζει εξάλλου το συνδικάτο μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου