ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Βόλου για παράνομη υιοθεσία βρέφους

στο-εδώλιο-του-κακουργιοδικείου-βόλο-239264

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας που συνέβη τον Απρίλιο του 2017 θα εκδικαστεί τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε σοκάρει τη Λάρισα στις 25 Απριλίου. Η 21χρονη μητέρα του βρέφους και οι 52χρονοι γονείς της είχαν συμφωνήσει να παραδώσουν το μωρό σε αστυνομικούς που υποδύθηκαν το ενδιαφερόμενο ζευγάρι και να παραλάβουν το ποσό των 40.000 ευρώ.

Ωστόσο, τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δράστες οι οποίοι σήμερα βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει τότε γνωστό, η εξιχνίαση της υπόθεσης είχε γίνει από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας έστησε οργανωμένη επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Ειδικότερα, οι δράστες, μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι, συμφώνησαν να παραδώσουν το βρέφος λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έναντι του χρηματικού ποσού των (40.000) ευρώ.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού μεσημεριανή ώρα στη Λάρισα, οι αστυνομικοί παρέλαβαν το βρέφος και παρέδωσαν στους τρεις αλλοδαπούς το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ. Αμέσως μετά, αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά τον χώρο επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε.

Οι τρεις δράστες είχαν οδηγηθεί στην Εισαγγελία Λάρισας και είχαν παραπεμφθεί να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον Ανακριτή. Εναντίον του ενός είχε εκδοθεί απόφαση προφυλάκισης, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου