ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά στον Βόλο

διαγωνισμός-μαγειρικής-για-παιδιά-στ-239474

Διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», στα πλαίσια του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», με κεντρικό κριτή τη διάσημη Βολιώτισσα Βέφα Αλεξιάδου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το Boutique Training Center, το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ. ΓΙΑΤΣΟΣ» και άλλες επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και γνώσης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: Στις ηλικίες έως 8 ετών με τη βοήθεια ενήλικα, μαθητές του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.», χωρίς πρόκριση στον δεύτερο γύρο, στις ηλικίες από 9 έως 12 ετών, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα συμμετοχής παιδιών ΑμεΑ.

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού με θέμα το Πήλιο, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, ενώ για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει παιδίατρος κατά τις ώρες του διαγωνισμού, καθώς και εκπαιδευτικοί για την επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε δύο βάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται «Πολιτισμός των Γεύσεων», όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο τις συνταγές που ήδη έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά μπροστά στην επιτροπή των κριτών, παράλληλα με άλλους συμμετέχοντες.

Η δεύτερη φάση ονομάζεται «Μικρομαγειρέματα» και θα διαγωνιστούν οι 5 μικροί «Σεφς» με την καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη φάση. Κεντρικός κριτής θα είναι η Βέφα Αλεξιάδου, πλαισιωμένη από επαγγελματίες του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.». Στη φάση «Μικρομαγειρέματα», θα υποβληθούν σε ένα «Mystery Cooking Challenge» όπου και θα ετοιμάσουν πιάτο με συγκεκριμένα τοπικά υλικά που θα τους δοθούν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος για την προσπάθεια, ενώ αναδειχθούν πολλοί νικητές. Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια για τη συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων.

Ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον μεμονωμένων μαθητών αλλά και σχολικών τάξεων, ενώ συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Φανή Γίτση στο τηλέφωνο 69746 31 501, στο email [email protected] ή στο Boutique Training Center 24213 04 352, από 14.00 έως20.00 ή στο [email protected]. Μπορεί να γίνει και φυσική εγγραφή στο BoutiqueTrainingCenter, Ορμινίου 26, καθημερινές 14.00-19.00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου