ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε η δίκη των δασκάλων για έκθεση μαθητή σε κίνδυνο

αναβλήθηκε-η-δίκη-των-δασκάλων-για-έκθ-240189

Αναβλήθηκε τελικά σήμερα η δίκη των δασκάλων, που κατηγορούνται για έκθεση μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που προσδιορίστηκε για τις 14 Μαρτίου του 2018, αφορά στην υπό διερεύνηση κακοποίηση 10χρονου μαθητή, με φερόμενους ως πρωταγωνιστές πράξεων φρίκης τρεις ανηλίκους, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, μαθητές του ίδιου σχολείου, μεγαλύτερους κατά μία τάξη, η οποία πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία του πατριού του παιδιού τον Οκτώβριο του 2016.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του σχολείου κατηγορείται ότι ενώ ήταν υποχρεωμένος σύμφωνα με τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων να κάνει τακτικούς ελέγχους για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας εντός του σχολείου, δεν προέβη σε αυτούς και παρενέβη το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών που είχε κατά τους χρόνους των διαλειμμάτων.

Οι υπόλοιποι δάσκαλοι κατηγορούνται ότι ενώ ήταν εφημερεύοντες εντός των χώρων του σχολείου, παρέλειπαν να ασκούν το καθήκον της επιτήρησης, αν και γνώριζαν ότι από τη στιγμή που δεν πραγματοποιούσαν επαρκώς τις υποχρεώσεις τους υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη έκνομων πράξεων.

Να επισημανθεί πάντως, ότι εις βάρος των δασκάλων δεν προέκυψε καμία ευθύνη για την τέλεση κάποιου πειθαρχικού παραπτώματος στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί.

Όσον αφορά στους ανήλικους θύτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπληρωματική ανάκριση έχει ολοκληρωθεί, όμως ακόμη δεν έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου