ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές θα εκθέσουν τις απόψεις τους σε πολιτικούς και τοπικούς φορείς

μαθητές-θα-εκθέσουν-τις-απόψεις-τους-σ-240338

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας οργανώνει συνάντηση ως Κοινό Σχολικό Συμβούλιο μαθητών Λυκείου και πολιτειακών θεσμών με θέμα: «η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές».

Σε αυτή την δράση τρεις μαθητές από τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των Λυκείου της Μαγνησίας, θα εκθέσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την παιδεία και το συνυφασμένο με αυτή μέλλον τους, στους κορυφαίους Πολιτειακούς θεσμούς, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους. Τις τοποθετήσεις των μαθητών θα συμπληρώνουν οι διευθυντές των σχολείων και οι εκπρόσωποι των συλλόγων Διδασκόντων κάθε Λυκείου, οι οποίοι θα τους συνοδεύουν. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Δρ. Σαβελίδης Σωκράτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι Πολιτειακοί θεσμοί του τόπου να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων των νέων, και ιδιαίτερα των μαθητών, αναφορικά με την παρεχόμενη εκπαίδευση, τη σχολική ζωή και τις προοπτικές τους.

Τελικός στόχος είναι η, από μεριάς της Πολιτείας, αξιοποίηση των πληροφοριών, που οι μαθητές θα παρέχουν, ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στην εκπαίδευση, να αναπτυχθούν νέες καινοτόμες πρακτικές και σχεδιασμοί οι οποίοι θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους νέους. Επιπλέον η δράση θα συντελέσει στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και των θεσμών της Εκπαίδευσης, της Πολιτείας και της Δημοκρατίας.

Με βάση τα παραπάνω, στο Κοινό σχολικό Συμβούλιο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Υφ. Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη, οι Βουλευτές Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος, Μ. Μπαλλής, Χρ. Μπουκώρος και Κ. Στεργίου, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού και οι πρόεδροι του ΤΕΕ Μαγνησίας, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Το Κοινό Σχολικό Συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στις 19 Ιανουαρίου 2018 στις 10 π.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου