ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο πρωτεργάτης του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ.

τιμήθηκε-ο-πρωτεργάτης-του-τμ-πολιτικ-240918

Εναν από τους πρωτεργάτες του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τίμησε χθες η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής. Πρόκειται για τον καθηγητή Φίλιππο Περδικάρη, ο οποίος ολοκλήρωσε τον περασμένο Αύγουστο την υπηρεσία του στο ίδρυμα και συνταξιοδοτήθηκε, αφήνει όμως τη σφραγίδα του στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών.

Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Αθανάσιο Λουκά, ο Φίλιππος Περδικάρης ήρθε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ το 1998. Διετέλεσε για μία θητεία πρόεδρος του τμήματος και ήταν από τους πρώτους καθηγητές που έστησαν το τμήμα των πολιτικών μηχανικών και το πρόγραμμα σπουδών του.

Στον ίδιο οφείλεται η οργάνωση ενός από τα καλύτερα εργαστήρια οπλισμένου σκυροδέματος στην Ελλάδα, που φιλοξενείται σε λυόμενο στο Πεδίο του Αρεως. Το πιστοποιημένο με ISO εργαστήριο έχει πολύ μεγάλη δραστηριότητα τόσο σε επίπεδο προσέλκυσης ερευνητικών προγραμμάτων όσο και με σέρβις. «Είναι μεγάλη η χαρά μου που τιμάμε τον Φίλιππο Περδικάρη», τόνισε ο κ. Λουκάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου