ΤΟΠΙΚΑ

Εξαγωγές μήλων της Ζαγοράς στο Ντουμπάι

εξαγωγές-μήλων-της-ζαγοράς-στο-ντουμπ-242102

Νέος εμπορικός δρόμος ανοίγει για την εξαγωγή των προϊόντων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς στο μακρινό Ντουμπάι, μετά την ενθουσιώδη αποδοχή που είχαν τα πρώτα δείγματα που εστάλησαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι προοπτικές που υπάρχουν είναι πολύ ενθαρρυντικές, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία η φετινή παραγωγή υπολογίζεται σε 15 εκατομμύρια κιλά μήλα, φιρίκια, κάστανα και ακτινίδια, τα οποία είναι αρίστης ποιότητας, προς μεγάλη ικανοποίηση των μελών του συνεταιρισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα μήλα της Ζαγοράς, τα κάστανα και τα φιρίκια, που φέρουν τη σφραγίδα του Συνεταιρισμού, θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στην «καρδιά» του αραβικού κόσμου, στο Ντουμπάι, προκειμένου να καταλάβουν περίοπτη θέση στα ράφια τοπικών επιχειρήσεων.

Οι υπεύθυνοι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς μελετούν προσεκτικά το εξαγωγικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και έγνεψαν καταφατικά στην πρόταση συνεργασίας που διατυπώθηκε από επιχειρηματίες, οι οποίοι προωθούν ελληνικά προϊόντα στο Ντουμπάι.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες επισκέφτηκαν πριν από ένα περίπου μήνα τον συνεταιρισμό στη Ζαγορά και έλαβαν δείγματα των προϊόντων τα οποία ενθουσίασαν όσους τα δοκίμασαν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Αντώνης Λάσκος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η εξαγωγική δραστηριότητα του συνεταιρισμού προχωράει με προσεκτικά βήματα, και τα προϊόντα της Ζαγοράς, μήλα, φιρίκια και κάστανα, θα «ταξιδέψουν» αεροπορικώς στο Ντουμπάι, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα προϊόντα του συνεταιρισμού αναμένεται να καταλάβουν σημαντική θέση στις γαστρονομικές συνήθειες των κατοίκων της μακρινής περιοχής, σύμφωνα με τις προσδοκίες των μελών του συνεταιρισμού.

Στο μεταξύ, τα προϊόντα του συνεταιρισμού είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα, επί μια και πλέον δεκαετία εξάγονται στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, ενώ έπεται συνέχεια, σταδιακά, και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

«Ο Συνεταιρισμός είναι μια επιχείρηση εξωστρεφής και παράγει ένα προϊόν πάρα πολύ αναγνωρισμένο στην Ελλάδα, το οποίο σταδιακά πρέπει να φτάσει και σε μακρινές χώρες του εξωτερικού. Γι’ αυτό τον λόγο έγινε η συγκεκριμένη προσπάθεια προώθησης των προϊόντων μας στο Ντουμπάι, δια μέσου των επιχειρηματιών που ενθουσιάστηκαν από την ποιότητά τους» υπογραμμίζει ο κ. Λάσκος.

Στο μεταξύ, τα μήλα «Ζαγορίν» έχουν ταξιδέψει και στη Σουηδία, με πολύ θετικά σχόλια για την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και απώτερο στόχο την προώθησή τους ευρύτερα σε χώρες της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου