ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνες» για ρευματοκλοπές

καμπάνες-για-ρευματοκλοπές-242177

Δύο έτη φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 19χρονο Ρομά για ρευματοκλοπή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 19χρονο, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έκλεβε ρεύμα επί οχτώ χρόνια, ζημιώνοντας τη ΔΕΗ με το συνολικό ποσό των 16.000 ευρώ.

Καταδίκασε τον κατηγορούμενο για τη ρευματοκλοπή που συνέβαινε στο σπίτι του το διάστημα από την ενηλικίωσή του και μέχρι σήμερα, και διέταξε περαιτέρω έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των γονιών του και των παππούδων του για το διάστημα που συνέβαινε η ρευματοκλοπή πριν από την ενηλικίωση του καταδικασθέντα.

Κατηγορούμενη για ρευματοκλοπή ήταν χθες και μία 42χρονη Ρομά, που δικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η κατηγορούμενη παραδέχτηκε τις πράξεις που τη βάρυναν, και για να δικαιολογηθεί στο δικαστήριο είπε ότι έχει μικρά παιδιά τα οποία πρέπει να διαβάζουν.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε, και καταδίκασε τη 42χρονη σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή. Στο Αυτόφωρο εξετάστηκε ως μάρτυρας μηχανικός του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ) και κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι η 42χρονη έκλεβε ρεύμα επί οχτώ συνεχόμενα έτη, ζημιώνοντας τη ΔΕΗ με το ποσό των 8.000 ευρώ.

Η οικογένεια της κατηγορουμένης, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, διαμένει σε λυόμενο που της είχε παραχωρήσει ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας. Το λυόμενο αρχικώς είχε σύνδεση με τη ΔΕΗ, όμως στην πορεία διακόπηκε, καθώς η οικογένεια δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς.

Παρόλα αυτά, η 42χρονη παραβίασε τον μετρητή προκειμένου να συνεχίσει να έχει ρεύμα, και γι’ αυτό κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ αναγκάστηκε να ξηλώσει και τον πίνακα.

Σε νέες έρευνες που ακολούθησαν από κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι η 42χρονη συνέχισε να κλέβει ηλεκτρικό ρεύμα αυτή τη φορά συνδέοντας την οικία της με το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω ακατάλληλων καλωδίων, τα οποία δεν παρείχαν ασφάλεια σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος, τόσο στην οικογένειά της όσο και στα γύρω σπίτια.

Οι δύο καταδικασθέντες συνελήφθησαν προχθές σε επιχείρηση του ΔΕΔΔΗΕ που έγινε συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου