ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης σε 46χρονο Βολιώτη για «μεθυσμένη» οδήγηση

ποινή-φυλάκισης-σε-46χρονο-βολιώτη-για-242841

Είναι άνεργος, διαζευγμένος και με πρόβλημα υγείας που διαγνώστηκε πρόσφατα… Τα προβλήματα με τη ζωή του επικαλέστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 46χρονος ημεδαπός προκειμένου να δικαιολογηθεί για την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση του αυτοκινήτου του σε κατάσταση μέθης τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν συγκινήθηκε από την ιστορία του, τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αλλά και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος επί έξι μήνες.

«Δεν σας βοηθάει αυτό το πράγμα. Έχετε ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους σας. Έχουν και εκείνοι οικογένειες, παιδιά που αγαπούν. Δεν είναι κρίμα;» είπε η πρόεδρος του Αυτοφώρου επιβάλλοντας την ποινή.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει ποινή φυλάκισης τριών μηνών με την ίδια χρηματική ποινή.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 46χρονου είχε ζητήσει την επιείκεια του δικαστηρίου. Η πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή της, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος συνελήφθη, καθώς σε αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,72 μικρογραμμάρια ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην πρώτη μέτρηση και σε 1,43 μικρογραμμάρια ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου