ΤΟΠΙΚΑ

Τελεσίγραφο ΔΕΥΑΜΒ σε ΔΕΚΟ για ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης

τελεσίγραφο-δευαμβ-σε-δεκο-για-ζημιές-243730

«Πονοκέφαλο» για τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ αποτελούν οι συχνές βλάβες που προκαλούνται στο δίκτυο από συνεργεία ΔΕΚΟ και άλλων εταιρειών κατά τη διάρκεια εργασιών. Το δίκτυο «σουρωτήρι», από το οποίο οι διαρροές νερού αγγίζουν ακόμη και το 40% λόγω παλαιότητας του δικτύου, «δοκιμάζεται» και από τις βλάβες που προκαλούν συνεργεία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στα δικά τους δίκτυα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, στις 8 περίπου το πρωί, συνεργείο εταιρείας που έκανε εργασίες στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας, σκάβοντας από της οδού Αγίου Δημητρίου, χτύπησε αγωγό ύδρευσης και δημιουργήθηκε πίδακας νερού στην άκρη του δρόμου. Αμεσα έσπευσε συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ για τη διακοπή της παροχής νερού και την επιδιόρθωση της βλάβης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, οι βλάβες που προκαλούνται από άλλες υπηρεσίες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, είναι συχνό φαινόμενο που έχει κόστος, τόσο στο νερό που χάνεται όσο και σε εργατώρες που σπαταλούν συνεργεία της υπηρεσίας.

Προ μηνών, συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ έτυχε να τρέχουν ακόμη και σε τρεις βλάβες που προκλήθηκαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του δικτύου.

Με αφορμή τα απανωτά περιστατικά, η ΔΕΥΑΜΒ έχει στείλει τελεσίγραφο στις ΔΕΚΟ και εταιρείες τηλεφωνίας που προχωρούν σε εργασίες. «Κάθε εταιρεία που θα θέλει να σκάψει για να προχωρήσει σε εργασίες, υποχρεούται να παραλαμβάνει από τη ΔΕΥΑΜΒ τα σχέδια του δικτύου ύδρευσης, που ούτως ή άλλως είναι στη διάθεσή τους, προκειμένου να μη σκάβουν στα «τυφλά» και προκαλούν ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης. Με το έγγραφο που αποστείλαμε σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, φυσικό αέριο και εταιρείες οπτικών ινών, ζητούμε επίσης να λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ τους ενημερώνουμε ότι σε περιπτώσεις μεγάλων βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, το κόστος αποκατάστασης θα τους καταλογίζεται αντί για την επιβολή προστίμου», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου