ΤΟΠΙΚΑ

Γεύμα στο σχολείο για μαθητές 18 Δημοτικών σε Βόλο –Ν. Ιωνία

γεύμα-στο-σχολείο-για-μαθητές-18-δημοτικ-243820

Το μεσημεριανό τραπέζι… στα σχολικά θρανία «στρώνει» για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας σε 18 σχολικές μονάδες της Ν. Ιωνίας και του Βόλου. Μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα», θα έχουν τη δυνατότητα να γευματίζουν στο σχολείο, σε ώρα που θα καθοριστεί εντός του σχολικού προγράμματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η απόφαση ένταξης των 18 σχολείων της Μαγνησίας στο πρόγραμμα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, και αναμένεται το «πράσινο φως» στην τοπική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη σχολική χρονιά στον νομό και αφορά σε 10 δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας και σε 8 δημοτικά σχολεία του Βόλου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, ήδη στα σχολεία που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, έχουν μοιραστεί δηλώσεις στους γονείς, προκειμένου να υπογράψουν αν επιθυμούν ή όχι τη συμμετοχή του παιδιού τους στα «σχολικά γεύματα».

Παράλληλα, σε κάθε ένα από τα 18 δημοτικά σχολεία θα συγκροτηθούν επιτροπές παραλαβής των γευμάτων που θα έρχονται μέσω αναδόχου πακεταρισμένα. Η κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται από τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου και δύο εκπαιδευτικούς , που θα ελέγχουν αν ο αριθμός των γευμάτων είναι σωστός, αλλά και την ποιότητά τους κι αν είναι φρέσκα. Τα γεύματα θα είναι καθημερινά.

Η επιλογή των σχολείων έγινε σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Πολύζου, με βάση τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτεροι θύλακες φτώχειας.

Στο πρόγραμμα σχολικά γεύματα συμμετέχουν τα εξής σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, και 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Σημειώνεται ότι ήδη από την αρχή της χρονιάς, οι μαθητές που έχουν ανάγκη λαμβάνουν δωρεάν πρωινό, με ευθύνη των εντεταλμένων ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που βρίσκονται σε κάθε σχολική μονάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου