ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν την «Κιβωτό του Κόσμου»

στηρίζουν-την-κιβωτό-του-κόσμου-243877

Το συναρπαστικό και ταυτόχρονα διδακτικό για μικρούς και μεγάλους βίντεο-ντοκιμαντέρ (διάρκειας δύο περίπου ωρών) της υπερπροσπάθειας των δύο Ελλήνων αθλητών από τον Βόλο -τον Νίκο Μαγγίτση και τον Λευτέρη Παρασκευά- για τη στήριξη των παιδιών που μεγαλώνουν κάτω από την «ομπρέλα» της Κιβωτού του Κόσμου, προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση του τοπικού τμήματος Αγριάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στο «Πορφυρογένειο Ίδρυμα».

Οι δύο αθλητές κατέρριψαν το ρεκόρ των 72 ωρών, διανύοντας μία από τις πιο ακραίες υπερμαραθώνιες διαδρομές του κόσμου στην περιοχή Annapurna, και κατάκτησαν την κορυφή Pisang στα 6.100μ. υψόμετρο στο μακρινό Νεπάλ.

«Σκοπός είναι μέσα από την ομαδική υπερπροσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι ώστε να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου” καθώς και να παρακινήσουν άλλους να κάνουν το ίδιο», σημείωσε με έμφαση ο Νίκος Μαγγίτσης.

Ο Οδηγισμός και ο Εθελοντισμός, τονίστηκε στην εκδήλωση, πάνε χέρι – χέρι. Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά και αποτελεί στάση ζωής.

Ο οδηγισμός φέτος συμπλήρωσε 85 χρόνια δυναμικής και συνεχούς δράσης στη χώρα, και στο πλαίσιο της παρουσίας του στις τοπικές κοινωνίες τα στελέχη της Αγριάς διοργάνωσαν την εκδήλωση με πρωταγωνιστή τον συντοπίτη αθλητή και κατακτητή των υψηλότερων κορυφών του κόσμου Νίκο Μαγγίτση.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο της εθελοντικής οργάνωσης Whelling2help και το ταξίδι του Νίκου Μαγγίτση και του Λευτέρη Παρασκευά στο Νεπάλ με το «The extra mile Nepal project», αλλά και οι εθελοντικές δράσεις του τοπικού τμήματος Αγριάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Παρούσα στην εκδήλωση και η υπεύθυνη του προγράμματος «The extra mile Nepal» Μαρία Σαυρίδου, η οποία μίλησε για την αποστολή.

Η έφορος του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Ευαγγελία Κασσαβέτη, παρουσίασε ένα μικρό στίγμα της δράσης του τμήματος Αγριάς που κάθε όλο παρά φτωχή μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα χρήματα που προσέφεραν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, θα δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» προς ενίσχυση του κουμπαρά για το πάρκο που δημιουργείται στο νέο σπίτι της Κιβωτού στο Διμήνι Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου