ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΥΑΜΒ προσλαμβάνει 20 μακροχρόνια ανέργους

η-δευαμβ-προσλαμβάνει-20-μακροχρόνια-αν-244202

Στην πρόσληψη 20 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που θα απασχολήσουν άτομα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε από τον ΟΑΕΔ 20 μακροχρόνια ανέργους προκειμένου να στελεχώσουν συγκεκριμένες θέσεις. Ηδη από την υπηρεσία στέλνονται φάκελοι υποψηφίων στα γραφεία της επιχείρησης, που θα αναλάβει να επιλέξει ποιους θα απασχολήσει βάσει των προσόντων τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, ήδη έχουν σταλεί από τον ΟΑΕΔ 24 φάκελοι υποψηφίων εργαζομένων για τις πρώτες 15 θέσεις: δύο ηλεκτρολόγων (η ΔΕΥΑΜΒ ζητά έναν), δύο υδραυλικών (ζητείται ένας), 12 οικοδόμων (ζητούνται πέντε), 7 γραμματέων (ζητούνται πέντε) και 1 λογιστηρίου (ζητούνται τρεις).

Χθες ορίστηκε επιτροπή επιλογής των ατόμων που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, τον Γενικό Διευθυντή, Σταύρο Τζίνη και τον διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών, Μιλτιάδη Φαναριώτη.

Όπως είναι γνωστό, το ποσό επιχορήγησης της ΔΕΥΑΜΒ ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών, το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών πριν ή ύστερα από τη λήξη του 12μήνου απασχόλησης.

Μετρήσεις στα υδρόμετρα

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η διενέργεια διαγωνισμού προκειμένου να ανατεθεί σε ανάδοχο η εργασία της λήψης ενδείξεων από τα υδρόμετρα των καταναλωτών, βάσει των οποίων εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ.

Στην απόφαση αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, Βάιος Ζεμπέογλου. «Πριν από πέντε χρόνια, ως εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ είχαμε προχωρήσει σε 10ήμερες κινητοποιήσεις για να μη γίνει η εκχώρηση σε ιδιώτη της συγκεκριμένης εργασίας. Σήμερα ζητάμε να επιστρέψει στη ΔΕΥΑΜΒ μέρος της συγκεκριμένης εργασίας, στην οποία μπορούν να απασχοληθούν συμβασιούχοι και σε βάθος χρόνου η αρμοδιότητα να επιστρέψει εξ ολοκλήρου στην επιχείρηση», ανέφερε ο κ. Ζεμπέογλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου