ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακές… αρρυθμίες στο κέντρο του Βόλου

κυκλοφοριακές-αρρυθμίες-στο-κέντρο-245303

Λόγω έργων

Κυκλοφοριακές αρρυθμίες… στο κέντρο της πόλης έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες δύο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα από τον Δήμο Βόλου στη Λαρίσης που αφορά στην κατασκευή του κόμβου Διμηνίου, και ένα από τη ΔΕΥΑΜΒ, επί της Αργοναυτών, όπου κατασκευάζεται ο δίδυμος αγωγός αποχέτευσης, προκειμένου σε περίπτωση βλάβης τα λύματα να μη χύνονται στον Παγασητικό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Αργοναυτών από τον κόμβο Τελωνείου έως την είσοδο του λιμανιού έχει μονοδρομηθεί, και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με φορά μόνο από την Παπαδιαμάντη προς το ύψος της Ιωλκού.

Όμως κατεβαίνοντας κανείς την Ιωλκού, θα πρέπει να φθάσει μέχρι την παραλία για να δει ότι απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς τα δεξιά, με κατεύθυνση τη Παπαδιαμάντη.

Στην παραλιακή έχει κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς την πλευρά της θάλασσας και ο δρόμος λειτουργεί με μία λωρίδα με κίνηση παράλληλη προς την Ιάσονος.

Εξαιτίας της ρύθμισης, η Δημητριάδος που δίνει κίνηση προς το Δημαρχείο έχει επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά, όπως και οι παράλληλοι δρόμοι και ιδίως τις ώρες αιχμής η κίνηση γίνεται σημειωτόν δεδομένης και της παράνομης στάθμευσης.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται και θα συνεχιστούν έως τέλος του μήνα και οι εργασίες στον κόμβο Διμηνίου. Στο σημείο ισχύουν επίσης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν επιβαρύνει κυκλοφοριακά τους παράπλευρους δρόμους. Τα οχήματα που κατευθύνονται από Λάρισα προς Βόλο, αμέσως μετά τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Ναυπλίου, χρησιμοποιούν το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης και τέλος μέσω παράκαμψης της κεντρικής νησίδας, πριν από την διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Παπαφλέσσα, επανέρχονται δεξιά στο ρεύμα καθόδου της οδού Λαρίσης με φορά προς Βόλο.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαρίσης προς Λάρισα ακολουθούν τη διαδρομή Λαρίσης – Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη – Κατσαντώνη – Ναυπλίου – Λαρίσης. Η διαδρομή Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη – Κατσαντώνη – Ναυπλίου, που λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών, από την οδό Λαρίσης (με Παπαφλέσσα) έως την οδό Λαρίσης (με Ναυπλίου).

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Μπότσαρη χρησιμοποιούν την οδό Μιαούλη ή την οδό Κολοκοτρώνη για κίνηση προς Βόλο.

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Διμηνίου (Δερβενακίων) χρησιμοποιούν είτε την οδό Ξάνθου, είτε την οδό Αναγνωστοπούλου για πρόσβαση προς Βόλο.

Τα έργα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις φαίνεται να δοκιμάζουν τις αντοχές των οδηγών. Πρόκειται όμως για προσωρινά μέτρα αναγκαία για την κατασκευή δύο σημαντικών έργων. Το ένα αφορά στον δίδυμο αγωγό μεταφοράς λυμάτων προς τον Βιολογικό, προκειμένου να μην πέφτουν λύματα στον Παγασητικό, όταν στον κύριο αγωγό εντοπίζεται βλάβη. Το δεύτερο αφορά στον κυκλικό κόμβο Διμηνίου, που σε συνδυασμό με τρεις ακόμη κόμβους (ΚΤΕΛ, Τελωνείου, Δημαρχείου), αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου