ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 18 μηνών σε 50χρονο επαγγελματία για θανάτωση ζώου

φυλάκιση-18-μηνών-σε-50χρονο-επαγγελματί-245508

Στο εδώλιο κάθισε χθες 50χρονος επαγγελματία με την κατηγορία ότι σκότωσε με αεροβόλο όπλο τον σκύλο των γειτόνων του. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε την ενοχή του κατηγορούμενου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για κακοποίηση – θανάτωση σκύλου φύλαξης ράτσας σέττερ.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2016. Στις 24 Ιανουαρίου συγκεκριμένα, κτηνίατρος που προσπαθούσε να σώσει το άμοιρο ζώο βρήκε στην κοιλιά του μία βολίδα. Παρά την παροχή βοήθειας, ο τραυματισμός του σκύλου ήταν θανάσιμος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο δικαστήριο και οι ιδιοκτήτες του σκύλου αναγνώρισαν στο όνομα του κατηγορουμένου τον δράστη, ο οποίος είναι γείτονάς τους.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι τον είδαν να πυροβολεί το σκύλο τους από απόσταση αναπνοής, καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται δίπλα το ένα με το άλλο. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

Ψευδή αναφορά

Εξάλλου, σε άλλη υπόθεση, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες και έναν αλλοδαπό για ψευδή αναφορά στην αρχή. Ο κατηγορούμενος τον Οκτώβριο του 2016 είχε δώσει στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Όπως είχε προκύψει και από την περαιτέρω προανάκριση, ο αλλοδαπός δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα και βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην τον αλλοδαπό, ο οποίος είναι αγνώστου διαμονής. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου