ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο στον Βόλο για αυξήσεις μισθών και υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία

συλλαλητήριο-στον-βόλο-για-αυξήσεις-μ-245633

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα οι εκπροσώπων των σωματείων που οργανώνουν την κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου, με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στις 6 μ.μ., για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, για την συνέχιση του αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων.

Η εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο του συνδικάτου Μετάλλου νομού Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου.

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Στεργίου «ήδη σοβαρά ζητήματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.

Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις κλπ. ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και αν δεν μπορούμε μας “τιμωρούν” π.χ. με διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.

Την στιγμή που ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, που οι ΣΣΕ δεν εφαρμόζονται με τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, με τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.

Άρα λοιπόν δεν θέλουν να ακούγεται “κιχ” όσο τσακίζουν τη ζωή μας.

Πριν λίγες μέρες οι βιομήχανοι προκλητικά ανακοίνωσαν ότι το μέλλον των εργαζομένων είναι η δουλειά – λάστιχο και οι εξευτελιστικοί μισθοί, καλώντας τους να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους, στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας».».

«Τα αιτήματα των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς, κανείς κάτω από 751 ευρώ, για υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και απαγόρευση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων, πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων», κατέληξε ο κ. Στεργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου