ΤΟΠΙΚΑ

Οραμα μία αποτελεσματικότερη Αστυνομία με κοινωνική καταξίωση

οραμα-μία-αποτελεσματικότερη-αστυνο-246475

Με κεντρικό σύνθημα «Με όραμα και ελπίδα: Για το συνάδελφο, για αποτελεσματική Αστυνομία και για στελέχη με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση» πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 28ο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 120 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Γιώργος Ντιζές που εκπροσώπησε τη Μαγνησία.

Μιλώντας για το Συνέδριο ο κ. Ντιζές είπε ότι στόχος της διοργάνωσης ήταν η δημιουργία μίας Αστυνομίας που να είναι πιο κοντά απ’ ότι σήμερα στον πολίτη, αποτελεσματικότερη στη δράση της.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, που παραβρέθηκε και μίλησε στο Συνέδριο, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που είχε η αναδιάρθρωση και δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για όσο καιρό θα βρίσκεται εκεί, θα δίνει μάχη για μια πιο δημοκρατική και αξιοκρατική Αστυνομία.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ καλούνται σήμερα να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης. Εντούτοις, δίνουν αγώνα για συνεχή βελτίωση του έργου που επιτελούν.

Ο κ. Ντιζές ανέφερε ότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαρκείς εκπαιδεύσεις, ενώ αναβαθμίζουν περαιτέρω τις γνώσεις τους και το μορφωτικό τους επίπεδο, συμμετέχοντας σε σεμινάρια και διαλέξεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενισχύει με κάθε τρόπο την εξωστρέφειά της, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων που προβάλλουν το κοινωνικό της προφίλ και την φέρνουν πιο κοντά στην τοπική κοινωνία.

Στις 20 Οκτωβρίου συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας -όπως και οι κατά τόπους Διευθύνσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας- υποστήριξε το Χαμόγελο του Παιδιού με είδη πρώτης ανάγκης, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν η Διεύθυνση Αστυνομία Μαγνησίας διοργάνωσε φιλανθρωπικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες και στήριξε ιδρύματα της περιοχής.

Η ΕΛ.ΑΣ κινείται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της αποτελεσματικότητάς της και παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια που προκαλεί η οικονομική κρίση -όπως επισημάνθηκε στο Συνέδριο- έχει καταφέρει να καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, καταφέρνοντας μεγάλες επιτυχίες στη δίωξη του παράνομου εγκλήματος.

Το Συνέδριο έθιξε τα οικονομικά και μισθολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τις ελλείψεις σε μέσα και με το πέρας εξέδωσε και ψήφισμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου