ΤΟΠΙΚΑ

Μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Βόλου για το 2018

μειώσεις-στα-ανταποδοτικά-τέλη-στο-δή-246635

Νέες μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη για το Δήμο Βόλου, αναμένεται να ισχύσουν για το 2018, σε συνέχεια των μειώσεων που ισχύουν από τις αρχές του 2017 για δημότες που ανήκουν στις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων πληθυσμού που είδαν μειώσεις έως και 50%.

Με αφορμή την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, κυρίως καθαριότητας, που θα πληρώνονται από τα δημοτικά ταμεία, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, είχε ανακοινώσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στα τέλη για να καλυφθεί το μισθοδοτικό και ασφαλιστικό κόστος των νέων εργαζομένων.

Αυξήσεις δεν θα γίνουν, αντιθέτως για μία ακόμη χρονιά θα ισχύσει πτωτική… πορεία σε περισσότερες των δύο κατηγοριών δημοτικών τελών, που αναμένεται να ανακουφίσουν ομάδες πληθυσμού στο Βόλο, που καταβάλλουν τα τέλη τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τα τέλη για το 2018 θα καθοριστούν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μεθαύριο, Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι. Πρόκειται για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, το δημοτικό φόρο, τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, τέλη διαφήμισης, τέλη και δικαιώματα δημοτικών κοιμητηρίων, δικαιώματα βοσκής.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρίαση θα καθοριστεί τόσο ο τρόπος καταβολής των τελών κοινοχρήστων χώρων για το 2018, όσο και το ύψος, η διαδικασία και τρόπος καταβολής του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους από τους επαγγελματίες και παραγωγούς στις λαϊκές αγορές του ενιαίου Δήμου Βόλου για το 2018.

Αποζημίωση για πτώση πλάτανου

Επί τάπητος και το αίτημα εξώδικου συμβιβασμού τριών δημοτών για την καταβολή αποζημίωσης για τις υλικές ζημιές που υπέστησαν στα σπίτια τους, όταν τον περασμένο Ιούλιο, πλάτανος 180 ετών «έσπασε» στα δύο και έπεσε πάνω στις στέγες σπιτιών.

Ο πλάτανος είχε «λυγίσει» απέναντι στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνο το βράδυ στην περιοχή και τα ξημερώματα το αιωνόβιο δέντρο «προσγειώθηκε» στις στέγες των σπιτιών.

Η πτώση του αιωνόβιου δέντρου, που μάλιστα ήταν ανακηρυγμένο ως «μνημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», προκάλεσε ζημιές στις στέγες σπιτιών, ενώ συμπαρέσυρε και καλώδια της ΔΕΗ. Από τύχη, δεν τραυματίστηκαν ένοικοι των σπιτιών, που πετάχτηκαν από τον ύπνο τους, όταν το μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω στις στέγες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου