ΤΟΠΙΚΑ

Το ΕΠΑΛ Αγριάς στην Ισλανδία

το-επαλ-αγριάς-στην-ισλανδία-247668

«Πετάει με τα φτερά της μυθολογίας» στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Σε συνάντηση εργασίας στην Ισλανδία συμμετείχε το ΕΠΑΛ. Αγριάς για τις ανάγκες του προγράμματος Erasmus+ /KA219 Σύμπραξη σχολείων με τίτλο «Πετώντας με τα φτερά της Μυθολογίας στο χρόνο και στο χώρο». Στη συνάντηση το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Μπάτσιου και Αναστασία Κουρεντζή.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από το Breiddalsvik της Ισλανδίας, το Vesilahti της Φινλανδίας, το Cesis της Λετονίας, το Czaplinek της Πολωνίας, το Nuoro της Ιταλίας (Σαρδηνία) και το El Vendrell της Ισπανίας, ενώ το συντονισμό έχει το ΕΠΑΛ Αγριάς. Στόχος του είναι η μελέτη και η σύγκριση των μυθολογιών των εταίρων, η ένταξή τους στις σχολικές δραστηριότητες και η ενημέρωση της ευρύτερης κοινότητας και των επισκεπτών-τουριστών στην περιοχή των σχολείων σχετικά με αυτές.

Η συνάντηση αποτελούσε την πρώτη δια ζώσης επικοινωνία των εταίρων και είχε σκοπό τη διευθέτηση των οργανωτικών λεπτομερειών του προγράμματος. Παρά τον μεγάλο αριθμό των σχολείων και των αντίστοιχων υποχρεώσεων, η συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία καθώς όλοι οι εταίροι έδειξαν πνεύμα συνεργασίας και διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εξαιρετική υπήρξε, επίσης, και η φιλοξενία του σχολείου της Ισλανδίας, το οποίο μολονότι βρισκόταν σε κοινότητα μόλις 140 κατοίκων με μαθητικό δυναμικό 16 παιδιών ήταν άρτια εξοπλισμένο για να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στους μαθητές αλλά και για να υποδεχθεί μια συνάντηση ευρωπαϊκού επιπέδου.

Η Ισλανδία αποδείχθηκε ιδανικός τόπος για την εναρκτήρια συνάντησή του σχεδίου εφόσον διαθέτει πλούσια μυθολογία και φύση που προδιαθέτει για τη δημιουργία μύθων και θρύλων. Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν τόσο το φυσικό όσο και το ανθρώπινο περιβάλλον, να βιώσουν την κουλτούρα της χώρας και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό της σύστημα.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί τον Φεβρουάριο του 2018 στο Nuoro της Σαρδηνίας (Ιταλία) με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών. Εκεί θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της εργασίας στα σχολεία και θα αξιολογηθεί η πορεία του προγράμματος ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου