ΤΟΠΙΚΑ

Υπό παραίτηση ο υπεύθυνος του ενδοκρινολογικού ιατρείου του Αχιλλοπούλειου

υπό-παραίτηση-ο-υπεύθυνος-του-ενδοκρι-249035

Δεν πρόλαβε να κλείσει καλά-καλά ένας χρόνος από την επαναλειτουργία του ενδοκρινολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια που είχε κατεβάσει «ρολά», και σύμφωνα με πληροφορίες ο μόνιμος γιατρός που το λειτουργεί οδεύει προς παραίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός που είναι Επιμελητής Β΄ Ειδικότητας Ενδοκρινολογίας, έπιασε δουλειά στο ΓΝΒ μετά από προκήρυξη που είχε γίνει το 2010. Βρίσκεται ωστόσο στα πρόθυρα της αποχώρησης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Για το θέμα έχει ενημερωθεί η διοίκηση, καθώς και αρκετοί συνάδελφοί του, οι οποίοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το ενδοκρινολογικό ιατρείο ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά τον Ιούλιο του 2016, δίνοντας μεγάλη ανάσα στους διαβητικούς της περιοχής, οι οποίοι μέχρι τότε ήταν αναγκασμένοι να απευθύνονται σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ή σε ιδιώτες με πληρωμή, προκειμένου να υποβληθούν στις ειδικές εξετάσεις που χρειάζονται. Παράλληλα το Ενδοκρινολογικό – Διαβητολογικό Τμήμα είχε ενταχθεί και στα απογευματινά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου, εξυπηρετώντας επιπλέον περιστατικά.

Η επαναλειτουργία του ενδοκρινολογικού στο Νοσοκομείο Βόλου θεωρήθηκε εξαρχής ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα τελευταία 6 χρόνια το Αχιλλοπούλειο δεν είχε ποτέ μόνιμο ενδοκρινολόγο μετά την αποχώρηση της ενδοκρινολόγου κ. Γεωργίας Κάσση, με αποτέλεσμα περίπου 7.500 ασθενείς με διαβήτη, παχυσαρκία, θυρεοειδή, οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις, όλα αυτά τα χρόνια να στρέφονται σε ιδιώτες ενδοκρινολόγους, αλλά και σε γιατρούς αυτής της ειδικότητας που εργάζονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Όταν κλείνει μία πόρτα πίσω… δεν ανοίγει άλλη. Αυτό ισχύει περίτρανα στην περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς όπου αποχώρησαν γιατροί δεν αναπληρώθηκαν ποτέ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το ενδεχόμενο της παραίτησης του υπευθύνου του ενδοκρινολογικού ιατρείου, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία αλά και προβληματισμό, καθώς αν επιβεβαιωθεί δεν θα πρόκειται για την πρώτη περίπτωση γιατρού που μετά από ένα διάστημα απασχόλησης στο ΕΣΥ επιλέγει να αποχωρήσει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου