ΤΟΠΙΚΑ

Κυριακή στο χωριό στη… Ζαγορά

κυριακή-στο-χωριό-στη-ζαγορά-249220

Στην πανέμορφη Ζαγορά βρίσκεται από χθες το μεσημέρι συνεργείο της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» που προβάλλεται μέσω της ΕΡΤ3. Ομάδα δημοσιογράφων και οπερατέρ, συνολικά 13 άτομα, πραγματοποιούν ρεπορτάζ και γυρίσματα για την παρουσίαση της περιοχής και των δραστηριοτήτων της. Από χθες, όλο το χωριό είναι επί ποδός… και αύριο το πρωί στις 11 θα δώσει το παρών στο μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου θα γίνει και το κεντρικό γύρισμα της εκπομπής.

Ηδη τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει. Το τηλεοπτικό συνεργείο από χθες κάνει ρεπορτάζ για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, «Ζαγορίν», που φέτος συμπλήρωσε 101 χρόνια ζωής, για το σχολείο του Ρήγα Φεραίου, την ιστορική Βιβλιοθήκη της περιοχής, τις εκκλησίες, τον γυναικείο συνεταιρισμό, μέλη του οποίου παρουσιάζουν παραδοσιακές συνταγές.

Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή, στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου θα είναι μαζεμένο όλο το χωριό, γύρω από το μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί για τις ανάγκες της εκπομπής. Θα μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων για τον τόπο τους αλλά και ντόπιοι και φυσικά ξένοι που πήγαν και εγκαταστάθηκαν από επιλογή στο συγκεκριμένο χωριό του Πηλίου.

Θα περιγράψουν τη ζωή στη Ζαγορά, τις παραγωγικές της δραστηριότητες, τις ομορφιές της και γενικότερα πώς είναι η ζωή στο χωριό.

«Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εκπομπή που έρχεται πριν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα προβάλλει την περιοχή μας και θα τονώσει την τουριστική κίνηση για τις γιορτές», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου φιλοξενούνται από επαγγελματίες της περιοχής.

Η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό» ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της χώρας για να μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Σταθμός του ταξιδιού της αυτές τις ημέρες είναι η Ζαγορά.

Τη σκηνοθεσία της εκπομπής υπογράφει ο Σταύρος Παρχαρίδης, στη δημοσιογραφική έρευνα και το ρεπορτάζ είναι η Μαγδαληνή Χατζοπούλου και παρουσιάστρια η Θάλεια Καμπουροπούλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου