ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά απείλησε να κάψει σπίτι οικογένειας με μωρό

φωτιά-απείλησε-να-κάψει-σπίτι-οικογέν-249462

Φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε καρέκλα κουζίνας μονοκατοικίας στον Βόλο όπου υπήρχαν ρούχα, απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις χθες γύρω στις 7.30 το απόγευμα, ενώ στο διπλανό δωμάτιο του σπιτιού, το σαλόνι, υπήρχε ένα μωράκι.

Ευτύχημα ήταν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αντιλήφθηκαν άμεσα τις φλόγες και κινητοποιήθηκαν. Εβγαλαν έξω το βρέφος πριν τυλίξουν το σπίτι σύννεφα καπνού, και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Στον τόπο έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι ξεκίνησαν χωρίς χάσιμο χρόνου τις ρίψεις νεκρού, και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 8.30 το πρωί.

Το έργο πυρόσβεσης συνέδραμε και δεύτερο όχημα, το οποίο δυστυχώς έφτασε στον τόπο της επιχείρησης με καθυστέρηση, καθώς δυσκολεύτηκε να βρει διαφυγή από τη Γαμβέτα λόγω ενός οχήματος που είχε διπλοπαρκάρει, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ευτυχώς, η φωτιά είχε ήδη περιοριστεί στην αρχική της εστία όταν έφτασε και το δεύτερο πυροσβεστικό όχημα στο σπίτι, και συνολικά έξι πυροσβέστες προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Άραγε, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η πυρκαγιά έπαιρνε άλλη τροπή ενώ το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου παρέμενε για σημαντικό διάστημα μπλοκαρισμένο στη Γαμβέτα;

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη. Η φωτιά προκάλεσε στο σπίτι ζημιές ύψους 1.000 ευρώ καταστρέφοντας μία συσκευή κουζίνας, ένα καλοριφέρ, είδη ρουχισμού κ.ά.

Οι καπνοί που «έπνιξαν» τη μονοκατοικία προκάλεσαν επίσης ρύπανση, τόσο στην κουζίνα όσο και στο σαλόνι που ήταν το μωράκι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου