ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασε κλήσεις ελεγχόμενης στάθμευσης η Δημοτική Αστυνομία Βόλου

μοίρασε-κλήσεις-ελεγχόμενης-στάθμευ-249533

Κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση μοίρασε κατά κανόνα για ένα ακόμη μήνα η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Δημοτικοί αστυνομικοί εξόρμησαν κατά κανόνα σε δρόμους του κέντρου, όπου ισχύει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, και μοίρασαν κλήσεις σε όσους είτε δεν είχαν προμηθευτεί την ειδική κάρτα-ξυστό από τα περίπτερα, είτε είχαν ξεπεράσει το δίωρο που είναι ο ανώτατος χρόνος στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οκτωβρίου για τη δράση της δημοτικής αστυνομίας, από το σύνολο των 714 κλήσεων που «κόπηκαν», η συντριπτική πλειοψηφία (οι 548) αφορούσαν στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Μόλις δύο στις δέκα παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία ήταν για παράνομη στάθμευση. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και ειδικότερα: 5 για φορτοεκφόρτωση, 62 για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, 15 για στάθμευση σε πεζοδρόμια, 7 για στάθμευση σε λεωφορειόδρομους, 1 για διπλοπαρκάρισμα, 66 για στάθμευση σε πεζοδρόμους, 1 για κατάληψη θέσης ΑμεΑ και εννέα ακόμη.

Κι όμως το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης είναι πολλαπλάσιο, και είναι αυτό που ευθύνεται για τη μετατροπή του κέντρου του Βόλου σε… κυκλοφοριακή ζούγκλα σε ώρες αιχμής.

Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, είναι μόνιμα κατειλημμένες από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, που πολλές φορές σταματούν ακόμη και σε διπλή σειρά, με αποτέλεσμα, οι δρόμοι να λειτουργούν με μία λωρίδα κυκλοφορίας και να παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το βάρος της δημοτικής αστυνομίας, «πέφτει» στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, παρά το οξύ πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης. Από την αρχή του έτους έως και τέλος Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.458 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και 3.961 παραβάσεις του Σ.Ε.Σ.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Οκτώβριο η δημοτική αστυνομία επιλήφθηκε 98 καταγγελιών και προχώρησε σε 23 αυτοψίες και 5 υποθέσεις για το γνήσιο της υπογραφής κατ’ οίκον.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου