ΤΟΠΙΚΑ

Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στη Μαγνησία

πτώση-θερμοκρασίας-και-βροχές-στη-μαγ-249555

Μεταβολή-εξπρές των καιρικών συνθηκών αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα το μεσημέρι, η οποία θα διαρκέσει έως αύριο Κυριακή το πρωί. Η μεταβολή στη διάθεση του καιρού θα είναι εντονότερη σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο, καθώς θα συνεχιστεί η καθοδική πορεία του υδράργυρου κατά τρεις τουλάχιστον βαθμούς, σε σύγκριση με τις τιμές της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.

Η μεταβολή του καιρού οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από τα βόρεια και θα επηρεάσει τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία ευρύτερα, με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και ίσως ελαφρά χιονόπτωση, την πρώτη της χρονιάς, σε υψηλές βουνοκορφές, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το σύστημα που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, και ταυτόχρονα όλη την ανατολική Θεσσαλία, ενδέχεται να προκαλέσει βροχοπτώσεις και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, οι οποίες εκτιμάται ότι δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να μεταβληθούν και πάλι, με τον καιρό να σημειώνει σταδιακή βελτίωση από αύριο το μεσημέρι.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου