ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές παρέδωσαν μαθήματα ζωής και προσφοράς [εικόνες]

μαθητές-παρέδωσαν-μαθήματα-ζωής-και-π-250936

Μάθημα… ζωής παρέδωσαν χθες οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου, οι γονείς τους και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν μαζικά στην εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο προαύλιο για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από νωρίς το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, κινητή μονάδα αιμοληψίας ήταν σταθμευμένη στο σχολικό προαύλιο, και εθελοντές αιμοδότες, αφιερώνοντας δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, έδιναν ελπίδα ζωής σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η αφίσα-προσκλητήριο ζωής του 3ου Γυμνασίου Βόλου

«Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου δίνει ένα μάθημα εθελοντισμού, εξωστρέφειας και προσφοράς, και αρωγοί μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι γονείς των μαθητών μας και οι εκπαιδευτικοί. Σε μια εποχή που οι καταθέσεις στις τράπεζες απειλούνται από capital controls και από κουρέματα, εμείς δεχόμαστε καταθέσεις στην τράπεζα αίματος του σχολείου μας και ευχαριστούμε πολύ όλους όσους είναι εδώ και μας βοηθούν. Αισιοδοξούμε ότι και φέτος θα γεμίσει η δεξαμενή της τράπεζάς μας», είπε η καθηγήτρια φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Ασημίνα Σαρδέλλη, που είναι υπεύθυνη για τη δραστηριότητα της αιμοδοσίας.

Δέκα λεπτά από τον χρόνο τους έδωσαν εθελοντές αιμοδότες προσφέροντας ζωή στον συνάνθρωπο

«Το 3ο Γυμνάσιο στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης. Τα παιδιά μάς έδειξαν τον δρόμο κι εμείς τα ακολουθήσαμε για δεύτερη χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να παρακολουθούν τους γονείς τους να δίνουν αίμα. Είναι οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες και γνωρίζουν πλέον ότι με 10 λεπτά από τη ζωή τους προσφέρουν ζωή στον συνάνθρωπο. Το σχολείο μας είναι μπροστάρης και ελπίζω και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Ελένη Παπαθανασίου.

Παναγιώτης Μίγδας: Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε για δεύτερη χρονιά, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Προσκλητήριο… σε εθελοντές αιμοδότες, προκειμένου να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος του σχολείου, αποτέλεσε η αφίσα που φιλοτέχνησε ο μαθητής του Γ3 του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Παναγιώτης Μίγδας. Η αφίσα τοποθετήθηκε σε διάφορα σημεία της πόλης. «Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε για δεύτερη χρονιά για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», είπε ο καλλιτέχνης του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Παναγιώτης Μίγδας.

Κωνσταντίνος Γερογιάννης: Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική, εκπέμπει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας

«Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική, εκπέμπει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας», είπε από την πλευρά του ο μαθητής του Γ1 Κωνσταντίνος Γερογιάννης.

Νικόλας Αποστολάκης: Ξέρουμε ότι το αίμα είναι πολύτιμο συστατικό για τον οργανισμό μας, το οποίο δεν παράγεται, προσφέρεται. Με αυτόν τον τρόπο χαρίζουμε ζωή στους συνανθρώπους μας

«Ξέρουμε ότι το αίμα είναι πολύτιμο συστατικό για τον οργανισμό μας, το οποίο δεν παράγεται, προσφέρεται. Με αυτόν τον τρόπο χαρίζουμε ζωή στους συνανθρώπους μας», υπογράμμισε ο μαθητής του Γ1, Νικόλας Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου